…
…
09 Nisan 2020, Perşembe Ankara

G20 İstihdam Çalışma Grubu II. Toplantısı Gerçekleştirildi


G20 Suudi Arabistan Dönem Başkanlığı kapsamında G20 İstihdam Çalışma Grubu İkinci Toplantısı 8 Nisan 2020 tarihinde video-konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya ülkemiz, Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ali AYBEY başkanlığında bir heyetle iştirak etti.

Toplantının gündemini Kovid-19’un küresel işgücü piyasalarına etkilerinin değerlendirilmesi, sosyal koruma sistemlerinin değişen çalışma biçimlerine uyarlanması, davranışsal yaklaşımın konusunda bilgi ve iyi örneklerin paylaşılması ve G20 Antalya Hedefi’nde (G20 ülkelerinde işgücü piyasasında daimi olarak geride kalma riskini en çok taşıyan gençlerin oranının 2025 yılına kadar %15 azaltılması) gelinen güncel durum oluşturmuştur.

Toplantı sırasında söz alan Genel Müdür Yardımcımız Ali AYBEY, Kovid-19 salgınının tüm dünya ekonomilerini ve işgücü piyasalarını etkilediğini, salgının yeni bir dönem başlattığını, Türkiye’nin pandemiye hazırlıklı yakalandığını ve gerekli tedbirleri gecikmeksizin aldığını vurgulamış ve G20 platformunun birlik ve beraberliğin tüm dünyaya gösterilmesi açısından en önemli uluslararası platform olduğunu belirtmiştir.