…
…
…
…
…
10 Mart 2022, Perşembe Ankara, Türkiye

G20 Dönem Başkanı Endonezya, G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun 2022 Yılındaki İlk Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı


G20 İstihdam Çalışma Grubu’nun Endonezya Dönem Başkanlığı çerçevesinde 2022 yılındaki ilk toplantısı 8-10 Mart 2022 tarihlerinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak düzenlenen toplantıda, G20 üyesi ülkeler ile uluslararası kuruluşlar, engelli bireylerin işgücüne katılımı ile ilgili çalışmalarını sundular. Genel Müdürlüğümüz tarafından da, engellilere yönelik Ülkemizin geliştirdiği politikalar, mevzuat, aktif işgücü programları ve iyi uygulama örneklerine ilişkin katılımcılara bilgi verildi.

Toplantıya Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ali Aybey, Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Çağatay Halat, Çalışma Uzmanları Şahin Metin ve Medeni Can Akın, Uzman Yardımcıları Şevki Tuncer ve Sema Dalğıran ile Hazine ve Maliye Bakanlığından Hazine Uzmanı Zehra Şahin İlkorkor ve Uzman Yardımcısı Damlanur Arslantaş’tan oluşan bir heyet katıldı.

Endonezya G20 Dönem Başkanlığı kapsamında yıl boyunca İstihdam Çalışma Grubu tarafından, kapsayıcı işgücü piyasaları ve engelli bireyler için insana yaraşır iş olanakları; verimliliğin artırılması için beşeri sermayenin geliştirilmesi; değişen çalışma koşulları bağlamında sürdürülebilir istihdam yaratma; ve değişen çalışma koşulları bağlamında iş güvencesi başlıklı dört öncelikli konu ele alınacak.