…
…
18 Şubat 2022, Cuma Ankara, Türkiye

Endonezya İşgücü Bakanlığı ile Çevrim İçi Toplantı Düzenlendi


8-10 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek G20 İstihdam Çalışma Grubu Birinci Toplantısı öncesinde, G20 Dönem Başkanlığını yürüten Endonezya’nın İşgücü Bakanlığı ve Bakanlığımız temsilcileri bir araya geldi.

G20 Endonezya Dönem Başkanlığı süresince çalışma ve istihdam alanlarında ele alınacak konuların genel bir değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya, Bakanlığımızda G20 konularının koordinasyonundan sorumlu Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Ali Aybey, Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Çağatay Halat ile Çalışma Uzmanları Medeni Can Akın ve Şahin Metin katıldı. Toplantıda ayrıca, Ülkemizin G20 konularının genel koordinasyonundan sorumlu Hazine ve Maliye Bakanlığı Şerpa Ofisi yetkilileri bulundu.

TÜRKİYE’NİN TECRÜBELERİ DE AKTARILDI

Görüşmede, istihdam alanında G20 Endonezya Dönem Başkanlığının belirlediği öncelikler, önümüzdeki ay çevrim içi olarak düzenlenecek G20 İstihdam Çalışma Grubu Birinci Toplantısı’nın gündemi ve bu yıl izlenecek çalışma yöntemi konusunda istişarelerde bulunuldu. Toplantıda, Ülkemizin 2015 yılında yürüttüğü G20 Dönem Başkanlığı sürecinde edindiği tecrübeler de Endonezyalı muhataplar ile paylaşıldı.