…
18 Şubat 2020, Salı Belçika

Belçika’daki Türk Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri İle Toplantı


Çeşitli temaslarda bulunmak üzere, Belçika’ya (Brüksel) gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı AB Başkanı Sayın Faruk KAYMAKCI, vatandaşlarımız tarafından kurulan ve Belçika’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından bazılarının temsilcileri ile 18 Şubat 2020 tarihinde Büyükelçilik toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı Başkanı Büyükelçi Sayın Dr. Hasan ULUSOY’un açılış konuşmasından sonra, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı AB Başkanı Sayın Faruk KAYMAKCI Brüksel’in AB’nin önemli başkentlerinden biri olması nedeniyle Belçika’nın ülkemiz açısından öncelikli ülkeler arasında yer aldığına ve AB sürecinin ülkemizin en önemli hedefi olduğuna vurgu yaparak Türkiye-AB ilişkilerinin çeşitli yönleri (göç, vize serbestisi, gümrük birliği, üyelik müzakereleri, terörle mücadele, üst düzey toplantılar) hakkında bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı AB Başkanı Sayın KAYMAKCI, ana dil ve eğitimin önemine değinip; AB projelerinden de faydalanabilecek ön planda yer alan STK’lara her zamankinden daha çok ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda, Belçika basınında ve kamuoyunda ülkemiz aleyhine oluşturulan algı, samimi olmayan davranışlar, terör örgütlerine karşı takınılan tutumlar STK temsilcilerinin ağırlıkla ele aldığı konular oldu.

Toplantıda, yurtdışı emeklilik ve özellikle de “kesin dönüş şartı”nın mağduriyete yol açtığı da ifade edildi.

Öteyandan, STK toplantısı öncesi yapılan “eşgüdüm toplantısı”nda, Büyükelçilik bünyesindeki Müşavirliklerimizin her birine tek tek söz verilip ve görüşleri alındı.