…
…
…
…
25 Ekim 2023, Çarşamba

Bakanlığımızdan Azerbaycan’a Çalışma Ziyareti


Türkiye-Azerbaycan Sosyal Güvenlik Anlaşması’nın tadil imkânlarının araştırılması amacıyla Bakanlığımızdan bir heyet, Azerbaycan’ı ziyaret etti.

Dış İlişkiler Genel Müdürümüz Oğuz Tuncay başkanlığındaki heyet, 23-25 Ekim 2023 tarihleri arasında Bakü’ye gerçekleştirdikleri ziyarette, başta Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakan Yardımcısı Sayın Anar Kerimov olmak üzere Azerbaycan’da sosyal güvenliğe ilişkin yardımların sağlanmasından sorumlu kurumların yetkilileri ile temaslarda bulundu.

Azerbaycan Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakan Yardımcısı Sayın Anar Kerimov ile yapılan görüşmede Kerimov, iki ülke kurumları arasındaki mevcut işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Bakanlıklar arası işbirliğinin derinleşerek devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Bakü’de 21-23 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Çalışma Bakanları Toplantısı’nda Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın ülkelerinde ağırlamaktan çok mutlu olacaklarını ifade etti.

Çalışma ziyareti boyunca heyetler, karşılıklı olarak sosyal güvenlik alanında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular.  Verimli ve dostane bir atmosferde gerçekleştirilen toplantılar sonunda heyetler, önümüzdeki süreçte iki ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için ilerleyen süreçte gerçekleştirilecek çalışmalar ve atılacak adımlar konusunda mutabakata vardılar.