…
…
…
…
…
06 Ekim 2022, Perşembe

Bakanlığımız ile Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı yetkilileri bir araya geldi


Bakanlığımız ile Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanlığı (SZW) arasında yürütülmekte olan “Temas Grubu” toplantılarının dördüncüsü Bakanlığımızın ev sahipliğinde 5-6 Ekim 2022 tarihlerinde İzmir’de düzenlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir Dinlenme ve Eğitim Tesisinde 2 gün süren toplantılara, Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Nazif Garibağaoğlu ile Protokol Daire Başkanı Mertcan Alaybeyoğlu, SGK Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma, Çalışma Uzmanları Mehmet Sevim ve Medeni Can Akın, Sosyal Güvenlik Uzmanları Gülen Seda İmamoğlu ve Behzat Gürbüzer,  SGK’dan Şube Müdürü Zalif Mert ve Şube Müdürü Vekili Ferhat Parlak ile Çalışma Uzman Yardımcısı Berker Yaldız katıldı.

Hollanda tarafının heyet başkanlığını SZW Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Wilm Geurts’ün üstlendiği toplantılarda Hollanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SVB), İşçi Sigortaları Kurumu (UVW), Kamu Sağlığı ve Spor Bakanlığı ile Hollanda dışı sağlık yardımlarından sorumlu CAK adlı kurumdan da temsilciler yer aldı.

Toplantılarda iki ülke arasında 1967 yılında imzalanan Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmesi konusu ele alındı. İkili sosyal güvenlik anlaşması kapsamındaki uygulamalar ve kurumlar arası işbirliği konuları da görüşülerek sürecin yakın işbirliği ile devamı hususunda karşılıklı mutabakata varıldı. Ayrıca, her iki ülke heyetlerinin üzerinde anlaşmaya vardığı konularda etkin bir şekilde ilerleme sağlanabilmesi amacıyla bir Çalışma Grubu oluşturulmasına karar verildi.