…
…
…
14 Eylül 2022, Çarşamba Endonezya

Bakan Bilgin, Endonezya’da Temaslarda Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı için gittiği Endonezya’da mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulundu.

İlk olarak toplantı başkanı ve ev sahibi Endonezya İşgücü Bakanı Ida Fauziyah ile görüşen Bilgin, başarılı geçen toplantı ve G20 Dönem Başkanlığı kapsamındaki ev sahipliği için teşekkür ederek istihdam alanında önceliklerin isabetle belirlendiğini ve bunları Kovid-19 sonrası toparlanma sürecinde son derece önemli gördüğünü ifade etti.

Bakan Fauziyah ise katılımı ve desteklerinden dolayı Bakan Bilgin’e teşekkür etti ve iki Bakanlık arasında 2019 yılında imzalanan ve küresel salgın nedeniyle uygulaması aksayan İşbirliği Mutabakat Zaptı’nın etkin bir şekilde uygulanmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Temasları kapsamında, gelecek yıl G20 dönem başkanlığını üstlenecek olan Hindistan’ın Çalışma ve İstihdam Bakanı Shri Bhupender Yadav ile de görüşen Bakan Bilgin, Hindistan G20 Dönem Başkanlığı kapsamında istihdam kanalında yürütülecek çalışmalara Türkiye’nin, kendi tecrübesi ile destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Türkiye ile ticari ilişkilerin gelişmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Bakan Yadav ise Türkiye’nin destek ve önerisinden dolayı müteşekkir olduklarını belirtti.

Son olarak Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder ile görüşen Bilgin, görev süresi Ekim ayı itibarıyla sona erecek olan Genel Direktöre on yıl boyunca yaptığı çalışmalar için teşekkür ederek Bakanlık olarak sosyal taraflarla diyaloğa ve ILO ile ilişkilere verdikleri önemin altını çizdi.

Görev süresi boyunca beş defa Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyleyen Guy Ryder ise son dönemde Türkiye’nin stratejik öneminin daha belirgin hale geldiğini ifade etti. Ryder, özellikle Suriye Krizi ve son dönemde Ukrayna Krizi bağlamında Türkiye’nin üstlendiği rolün takdire şayan olduğunu kaydederek bu bağlamda tahıl krizinin çözülmesinin yoksulluk ve açlıkla mücadele eden ülkeler ve tüm insanlık için son derece önemli olduğunu vurguladı.