…
…
19 Nisan 2021, Pazartesi Düsseldorf, Almanya

Almanya’da COVID-19’a Yakalanan Hasta Türkiye’ye Getirildi


Almanya’da COVID-19 teşhisi konulan ve durumu ağırlaşan Türk vatandaşı, ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

13 Nisan 2021 günü Almanya’nın Düsseldorf kentinde COVID-19 teşhisi konulan ve yoğun bakıma alınan Türkiye-Almanya arası taşımacılık yapan tır şoförü Temel KOSTAK, tedavisinin Türkiye’de yapılmasını istediğini belirterek devlet yetkililerinden yardım istemişti.

Bunun üzerine Düsseldorf Başkonsolosluğunun bilgilendirmesiyle harekete geçen Düsseldorf Çalışma Ataşeliğimiz, hastanın sigorta işlemlerini kısa zamanda hallederek Türkiye’ye gönderilmesini sağladı.

Konuya ilişkin bilgi veren Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Oğuz TUNCAY, “Hastamızla ilgili olarak bize bilgi verildiği andan itibaren Düsseldorf Çalışma Ataşeliğimiz aracılığıyla ilk olarak hastaneyle irtibata geçildi. Hastanın sağlık durumu ve sağlık sigortasına ilişkin bilgi sahibi olduktan sonra ilgili SGK üzerinden A/T 11 Belgesinin teminini sağladık. Eş zamanlı olarak Alman Sağlık Sigorta Kurumu "AOK Rheinland/Hamburg" ile yapılan görüşmeler sonucunda da A/T 7 Belgesinin ilgili SGK`ya gönderilmesi sağlandı. Başkonsolosluk ve ilgili makamlarca hastamızın ambulans uçakla Türkiye’ye nakline karar verilmesinin ardından, Ataşeliğimiz Kızılhaç ile irtibata geçip hastanın ambulans uçağa naklini sağlamış ve bu süreç boyunca hastamızla yakından ilgilenmiştir. Özellikle devletimizin güçlü olduğunu dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağımızı belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.  

Öte yandan KOSTAK’ın, tedavisi tamamlanmak üzere İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildiği ve durumunun iyiye gittiği bildirildi.