…
…
…
…
21 January 2020, Tuesday Ankara

Ne Yapmalı?” Programının 13. Bölümünde Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımızın Öne Çıkan Sorunlarını Konuştuk


TRT TÜRK kanalında bundan böyle her Perşembe TSİ 22:30’da canlı olarak yayınlanacak olan "Ne Yapmalı" programının bu haftaki (19.01.2020) konukları, Dış İlişkiler Genel Müdür V. Oğuz TUNCAY ile, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Şeniz ÖZMERT KOÇER oldu.

Programda, göçün hikayesi ve yaşanmışlıklar anlatılırken, izleyicilerimizin en çok merak ettikleri konulardan olan sağlık hizmetleri, Almanya Göç Yasası, AB Mavi Kartı, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın sorunları üzerinde duruldu.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün TRT ile işbirliği içerisinde belirlediği konuların ele alındığı ve Genel Müdürlüğümüzden uzman konukların ağırlandığı programda, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler alanında karşılaştıkları sorunlar inceleniyor, Twitter üzerinden #neyapmali etiketiyle ve +90 552 957 69 51 WhatsApp Hattı ya da neyapmali@trt.net.tr e-mail adresinden vatandaşlarımızın ilettikleri sorulara cevap veriliyor.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çalışma hayatında karşılaştıkları sorunlar, sosyal güvenlik hakları, koruyucu aile olma bilinci, sosyal hizmetlere erişim, uyum problemleri, mesleki eğitim gibi konuların işleneceği bölümleri kaçıranlar, Pazar günleri TSİ 15:00’te tekrar yayını izleyebilecekleri gibi,  TRT TÜRK Youtube kanalından da yayınlanmış tüm bölümleri izleyebilecektir.