…
…
10 September 2020, Thursday Ankara

G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle Düzenlendi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, G20 Dönem Başkanı Suudi Arabistan’ın başkanlığında düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Video konferans yöntemiyle düzenlenen toplantıya, G20 üyesi ülkeler ve davetli ülkelerden bakanların yanı sıra, uluslararası kuruluşu temsilcileri, çalışan (L20) ve işveren (B20) örgütleri temsilcileri ve G20 açılım grupları temsilcileri (C20, W20, Y20) katıldı.

Toplantıda G20 Suudi Arabistan Dönem Başkanlığı tarafından 2020 yılı için belirlenen istihdam öncelikleri olan sosyal korumanın güçlendirilmesinin yanı sıra, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımlarının artırılması gibi konular ele alındı.

Toplantıya katılan Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında “Sosyal Koruma Kalkanı” adı altında alınan tedbirlerin yanı sıra, kadın ve genç istihdamına yönelik son dönemde atılan adımlar hakkında bilgi verdi.

Toplantının sonunda, katılımcı bakanlar tarafından G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Bildirgesi kabul edildi. Bildirgede, hem küresel salgınla mücadeleye hem de istihdamın artırılmasına yönelik atılacak adımlara yer verildi.