…
13 January 2020, Monday Brüksel

Brüksel “Turkish Laydy” Derneği’nde Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


T.C. Brüksel Başkonsolosluğu’nun koordinasyonunda Brüksel “Turkish Laydy” Derneği’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Brüksel Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğince Bakanlığımız, görev alanına giren konularda yapılan değişiklikler (2014 tarihli Türkiye-Belçika Sosyal Güvenlik Anlaşması, 3201 sayılı yasa, Türkiye’de asgari ücretin tespiti ve yansımaları) ve vatandaşlarımız tarafından çeşitli tarihlerde Müşavirliğimize yapılan başvurular dikkate alınarak Müşavirliğimizce yapılan tespitler (işkazası ve meslek hastalıkları ve aradaki fark; çalışmak üzere Belçika’ya gelen veya Türkiye’ye dönenlerin beraberinde götürecekleri formülerler; aylık veya gelir sahiplerinin durumlarında meydana gelen adres, evlenme, gelir vb. gibi her türlü değişiklikleri bağlı oldukları sigorta kurumuna bildirme yükümlülükleri) hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantıda ayrıca gerek ulusal basınımızda gerek Belçika Türk basınında son günlerde yer alan haberler hakkında da açıklamalar yapılarak; vatandaşlarımızın her iki ülke kamu kurumlarına karşı sorumlulukları hatırlatıldı.