…
…
…
…
…
…
08 Kasım 2016, Salı

Maaş ve Harcırah Ödemelerini Hazırlayan Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitimi yapıldı


Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında maaş ve harcırah ödemelerini hazırlayan/düzenleyen personele yönelik hizmet içi eğitim programı 24-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
 
Yaklaşık 230 katılımcının yer aldığı eğitim programı Strateji Geliştirme Başkanı Cahit DURMUŞ’un açılış konuşmasıyla başladı.

Cahit DURMUŞ konuşmalarında; “Bakanlığımız personel ödemeleri sürecinde hataların önlenmesi, risk ve zayıflıkların belirlenmesi, iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması, yönetime yardımcı olmak ve değer katmak amacıyla İç Denetim Birimi Başkanlığımızca hazırlanan denetim planı çerçevesinde personel ödemeleri süreci denetimi gerçekleştirilmiş, personele yapılan maaş ve vekâlet ödemeleri ile harcırah ödemelerine ilişkin belirlenen riskler değerlendirmeye alınarak da bu eğitimin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir” dedi.

Başkan Yardımcısı İbrahim BİÇİCİ ve Daire Başkanı İrfan ÇAYBOYLU’nun da katıldığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İç Denetim Birimi BaşkanI Mutlu Karaca AYBAR, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünden Maliye Uzmanları Bahadır ALAN ve Süleyman ÖĞRETEN’in sunumları ile desteklenen hizmet içi eğitim 5 gün süresince devam etti.

Bakanlığımız Saymanlık Müdürü Mecit KIRAÇ ve Başkanlığımız Mali Hizmetler Uzmanı Erol ÇELİK, Bilg.İşlt. Ahmet EKİZ ve Mali Hizm.Uzm.Yrd. Betül TÜRKSOYU tarafından yapılan uygulamalı sunum sonrası uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi ve genel değerlendirme ile eğitimler tamamlandı.