…
…
…
…
…
…
…
26 Mart 2024, Salı Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Ankara’nın Keçiören ve Altındağ İlçelerinde Ziyaretlerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak için Ankara’nın Keçiören ve Altındağ İlçelerini ziyaret etti.

Bakan Işıkhan, temasları kapsamında Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, burada bir konuşma yaptı. Işıkhan, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğuna dikkati çekerek, “Dolar bazında milli gelir, Türkiye tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Kişi başına Milli Gelir de, 13 bin 110 dolarla, tarihin en yüksek düzeyini gördü. Dün de 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesindedir. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve işgücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi” ifadelerini kullandı.

“Bayram İkramiyelerini Yüzde 50 Artırdık”

Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak ve her alanda geliştirmeye devam edeceklerine vurgu yapan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin 100 yıllık birikiminin verdiği güçle birlikte 2024 yılı itibariyle artık önümüze yeni hedefler ve yeni vizyonlar koyduk. Tüm engellere ve tüm finansal krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor. İnşallah yılsonu itibariyle; enflasyonun düşüşe geçtiğini hep birlikte göreceğiz. Mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız olan, ülkemiz için önümüzdeki 100 yılın yol haritası niteliğini taşıyan Türkiye Yüzyılı vizyonu işte tam olarak böyle bir sorumluluğun gereğidir. Bu sorumluluk devlet ve millet olarak bizim her bakımdan güçlü olmamızı gerektiriyor. Muhalefetin aklına milletimiz seçimden seçime geliyor. Emeklilerimiz, gençlerimiz muhalefet tarafından seçimden seçime ancak hatırlanıyor. Bizim ise her daim aklımızda ve icraatımızda. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramlarda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını biz başlattık. Bu yıl ikramiyeyi yüzde 50 artırdık. 2017’de ilk kez emeklilerimize promosyon ödenmesini sağladık.”

“Artan Refahtan İşçimize, İşverenimize, Memurumuza, Emeklimize Daha Fazla Pay Vermeye Devam Edeceğiz”

Bakan Işıkhan, emeklilere bu dönemde Banka Promosyon tutarlarını kamu bankalarında 2 katına çıkardıklarını hatırlatarak, “Emeklilerimiz haricinde, SGK’dan ölüm aylığı alan hak sahiplerine de promosyonları artırdık. Her zaman söylediğimiz gibi, denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan işçimize, işverenimize, memurumuza, emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kalkınmanın yerelden başladığına vurgu yapan Işıkhan, “Yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızın da o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Bu anlamda partimizin halka hizmet vizyonu da yerel yönetim tecrübesine dayanmakta. Biz, inşallah Keçiören’i de, Ankara’yı da, diğer bütün şehirlerimizi de AK Parti belediyeciliğiyle çağımıza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız” diye konuştu.

SGK’ya Prim Borcu Olan Belediyeler

Bakan Işıkhan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın büyük ve güçlü Türkiye’nin garantisi olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

“Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu’muza en borçlu 5 Belediye’nin tamamı CHP Belediyelerine aittir. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en çok borcu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor.  5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumdadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP’li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine. Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır.”

Ardından Altındağ Seçim Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret eden Bakan Işıkhan, daha sonra esnafları ziyaret etti, hayırlı ve bereketli kazançlar diledi. 

“Gücümüzü Milletimizden, Kadınlarımızdan ve Gençlerimizden Alıyoruz”

Altındağ’da düzenlenen İftar Programı’na da katılan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada ise Türkiye’nin 21 yıldır kadim değerler etrafında bir olmuş,  saf tutmuş, aynı hedefe yönelmiş, aynı zafere inanmış büyük bir kadroya emanet olduğuna vurgu yaparak, “Ehil ellerde olmayan yönetimlerin, illerimizde, ilçelerimizde ne tür sorunlara yol açtığı herkesçe malum. AK Parti; kökü mazide, dalları âtide olan bir çınar gibi 21 yıldır aziz milletimize ve ülkemize hizmet ediyor. 2001’den günümüze bu hayali, bu ideali her zaman diri tutarak, yenilenerek,  milletimizin umudu oldu, olmaya da devam ediyor. Hiç şüphesiz gücü milletimizden, kadınlarımızdan,  gençlerimizden alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, 31 Mart yerel seçimlerinin siyasi tarih açısından en önemli seçimlerden biri olduğuna değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bu seçimler sıradan bir belediye seçimi değil, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı şehirlerinin Gerçek Belediyecilikle buluşacağı önemli bir eşiktir. Türkiye’nin milletine gönül vermiş; cesareti ve ferasetiyle Türkiye’yi emin adımlarla 2023 hedeflerine taşıyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri var, hamdolsun” ifadesini kullandı.

“Biz Artık 5-10 Yıllık Hedefler Belirlemiyoruz, Yüzyıllık Planlar Yapıyoruz”

Türkiye’nin 21 yılda geldiği noktanın ortada olduğuna vurgu yapan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün dünya bizim uçaklarımızı, arabamızı, uzaya gönderdiğimiz ilk astronotu konuşuyor. Bugün bütün ülkeler; ‘dünya beşten büyüktür!’ diyen liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacak sözleri takip ediyor. Biz artık 5-10 yıllık hedefler belirlemiyoruz, biz artık yüzyıllık planlar yapıyoruz. Diyoruz ki bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. Öncelikle Türkiye Yüzyılı şehirlerimizi, mevcut şehirlerimizde dahil olmak üzere AK Parti belediyeciliğiyle bütün şehirlerimizi, ilçelerimizi ve mahallelerimizi; çağımıza uygun yeni projelerle her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız. Ziyaret ettiğimiz tüm illerde teşkilatlarımız büyük bir heyecanla, gayretle,  büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni projelerimizi, yeni yatırımlarımızı kapı kapı gezip anlatıyor.”

Bakan Işıkhan, Eser ve Hizmet Belediyeciliğini temsil ettiklerine işaret ederek, “CHP’nin sloganı şu: ‘az laf, hiç iş’. Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Başkentine hiçbir elle tutulur hizmet yapmadan 5 yılı geçirdiler. Kaybedecek bir 5 yılımız daha yok. Biz, geleceğin Türkiye’sini, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılını’ inşa etmenin derdindeyiz. Biz, inşallah Altındağ’ı da, Ankara’yı da, diğer bütün şehirlerimizi de AK Parti belediyeciliğiyle; çağımıza uygun yeni projelerle, her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız” diye konuştu.

Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki ile birlikte; kadınlar ve gençlerle, uğranmadık kapı bırakmayacaklarının altını çizen Işıkhan, “Altındağ’a kısa sürede büyük hizmetler kazandıran Asım Balcı Başkanımıza hizmetleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah kendisi, vizyoner belediyeciliğini en iyi şekilde Mamak ilçemizde devam ettirecek. Büyükşehir’de Turgut Altınok Başkanımızla, Altındağ’da ise yeniden Veysel Tiryaki Başkanımızla, Mamak’ta Asım Balcı başkanımızla birlikte Ankara’nın altın çağı kaldığı yerden devam edecek inşallah. Gönüller fethedeceğiz, gönüller yapacağız” dedi.