…
…
…
…
…
…
…
…
25 Mart 2024, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

Bakan Işıkhan, Kırşehir’de İşçilerle İftarda Bir Araya Geldi


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere Kırşehir’e gitti.

Bakan Işıkhan, kentteki temasları kapsamında ilk olarak AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme göstererek Avrupa Birliği ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığına dikkati çekerek, “Dolar bazında milli gelirimiz Türkiye tarihinde ilk kez 1 Trilyon doları aşmış durumda. Kişi başına düşen gelir de 13 Bin 110 Dolarla tarihin en yüksek seviyesini gördük. Bugün de 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. Rakamlar da çok anlamlı. Hem basınımızla hem de sizlerle paylaşmaktan da büyük bir mutluluk duyuyorum. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayış 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranımız son 10 yılın en düşük oranına sahiptir ve seviyesine gelmiştir. Hem toplamda hem kadın, hem de gençlerde istihdam oranlarımız ve iş gücüne katılım oranlarımız son 21 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak ve her alanda geliştirmeye devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Engellemelere ve finansal krizlere rağmen ekonomimiz istikrarla büyüyor. İnşallah yılın ikinci yarısından sonra enflasyonun düşüşe geçtiğini hep birlikte göreceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, emekçisiyle, esnafıyla, memur ve emeklisiyle 85 milyon vatandaşımızın refahı aynı zamanda Türkiye’nin refahı ve gücü demektir” diye konuştu.

“Emekliler Yılı Kapsamında Bankalarla Yeni Bir Emekli Aylığı Promosyon Ödemesi Sürecini Başlattık”

Işıkhan, emeklilerin bu refahı en çok hak edenler arasında bulunduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Attığımız adımlarla sürdürülebilir bir Sosyal Güvenlik Sistemi inşa ettik. İlaç kuyruklarından maaş kuyruklarına, emeklilerimize zulüm olan her uygulamayı bitirdik. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranında artışlar gerçekleştirdik. En son kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek, emeklilerimizin sürekli gündemimizde olduğunu ve onların hayatlarını her yönden kolaylaştıracak adımları hayata geçirmeye devam edeceğimizi duyurmak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2024 yılını bildiğiniz gibi emekliler yılı ilan etmiştik. Emekliler yılı kapsamında bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon ödemesi sürecini başlattık. Biliyorsunuz Sosyal Güvenlik Kurumu’muz bankalar aracılığıyla emekli maaşlarını ödemektedir. 2017’de emeklilerimize ilk kez banka promosyonu ödemesini yine biz başlatmıştık. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta açıkladığı gibi ilk olarak kamu bankalarımızla emekli aylığı promosyon ödemelerini emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık iki katına çıkardık. SGK olarak diğer bankalarla da kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemlerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı da sürdürmeye devam ediyoruz.”

“Emeklilerimize Bayram İkramiyesi Ödemelerini Ramazan Ayı Öncesinde 2-5 Nisan Tarihleri Arasında Banka Hesaplarına Yatırmış Olacağız”

Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerin bankalara başvurarak promosyon ödemelerinden yararlanabileceklerini belirten Bakan Işıkhan, “Kamu bankalarında başvurular bugün itibariyle başladı. Emeklilerimize ve hak sahiplerine hayırlı olsun diyorum. Ayrıca emeklilerimize bayram ikramiyesi ödemelerini de Ramazan ayı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına bu farkı yatırmış olacağız. Bunun dışında emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık düzeylerini yükseltecek, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı emekliler yılı kapsamında gerçekleştiriyoruz” dedi.

Işıkhan, PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Havayolları’nda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacakları bilgisini paylaşarak, “Türkiye’nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere çok özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak ülkemizi şehir şehir dolaşmalarının temellerini de atacağız inşallah” bilgisini paylaştı.

Ardından Bakan Işıkhan, AK Parti Kırşehir Seçim İrtibat Bürosu'nu da ziyaret ederek, burada partililerle sohbet etti.

Işıkhan, daha sonra Kırşehir esnaflarıyla bir araya gelerek hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Şehirdeki ziyaretleri kapsamında Kırşehir’de bir fabrikayı da ziyaret eden Bakan Işıkhan, burada işçilerle birlikte iftar yaptı.