…
…
…
…
…
…
27 Mart 2024, Çarşamba Edirne, Türkiye

Bakan Işıkhan, Tekirdağ ve Edirne İllerini Ziyaret Etti


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunak ve programlara katılmak üzere Tekirdağ ve Edirne illerini ziyaret etti.

Bakan Işıkhan, Tekirdağ’daki temasları kapsamında ilk olarak Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i ziyaret ederek projelere ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ardından “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” Programı’na katılan Işıkhan burada yaptığı konuşmada, çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldıkları her konuda, istişareyi, iletişimi ve diyaloğu ön planda tutmaya gayret edeceklerine değinerek, “Birlik ve beraberlik ruhuyla başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak ve her alandaki gelişmelerine de inşallah sizlerle birlikte devam edeceğiz. 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4 buçuk büyümeyle Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Dolar bazında milli gelir Türkiye tarihinde ilk kez kıymetli kardeşlerim 1 trilyon doları aşmış durumda. Kişi başına düşen gelir de 13 bin 110 dolarla tarihin en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda” diye konuştu.

“Kadın, Genç ile Genelde Toplam İstihdam Oranımız ve İşgücüne Katılım Oranımız Son 21 Yılın En Yüksek Seviyelerini Yakaladı”

Bakan Işıkhan, bu hafta 2023 yılı işgücü verilerinin açıklandığını hatırlatarak, “2023 yılında da işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puan düşerek, 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye gerilemiş durumda. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son on yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Hem kadın hem genç hem de genelde toplam istihdam oranımız ve işgücüne katılım oranımız son 21 yılın en yüksek seviyelerini yakalamış durumdayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu yüzyılı emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

“SGK Tarafından Ödenen İlaç Sayısını 3 Katına Çıkardık”

Her daim fırsatlar ölçüsünde milletin yanında olmaya devam edeceklerine vurgu yapan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı emekli ve ölüm aylığı hak sahiplerine banka promosyonlarını 2017 yılında biz başlattık. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Bayramda emeklilerimize bayram ikramiyesi uygulamasını da hatırlarsanız biz başlatmıştık. Bu yıl ikramiyeleri yüzde 50 oranında artırdık. Emeklilerimize bu dönem de banka promosyon tutarlarını kamu bankalarında iki katına çıkardık. Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyelerinde sağlık hizmeti almasının arkasında önemli bir harcamamız var. AK Parti döneminde SGK tarafından ödenen ilaç sayısını 3 katına çıkardık. Geçtiğimiz bir yılda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan sağlık ve ilaç harcaması tam tamına 553 milyar olmuştur. Emekli aylıklarına ödediğimiz tutarın yarısına yakınını ayrıca sağlık harcamaları ve sağlık hizmetleri için de ödüyoruz. Bunun dışında yine SGK tarafından son bir yılda 206 milyar lira teşvik ve destek verdik. Son beş yılda yaşadığımız pandemiyle, bölgemizdeki savaşları ve asrın felaketini de dikkate aldığımızda vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz bir şekilde devam edebildiğimizi ve yürütebilecek güçte olduğumuzu görüyorsunuz.”

“Kalkınma Yerelden Başlar”

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin gücünün büyük ölçüde yerel yönetimlerin gücüne dayandığına dikkati çekerek, “Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızda da o derece başarılı oluruz. Çünkü şunu hepimiz biliyoruz ki, gelişim, kalkınma, ilerleme yerelden başlar. Ülkemizin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten gelmektedir. Şu an ‘dünya beşten büyüktür’ diyerek sadece Türkiye’nin geleceğini değil aynı zamanda dünyanın geleceğini de inşa etme gayretinde olan liderimizin 40 yıllık başarı hikayesinin belediyecilik vizyonuyla, sosyal belediyecilikle, gönül belediyeciliğiyle başladığını da unutmamamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Tekirdağ’ın sanayisi ve ekonomisinin dünya ile mücadele edebilecek düzeye gelmesi için yapılan çalışmaları ve projeleri yakından takip ettiğine değinen Işıkhan, “Artık ezberleri bozup bu durumu sorgulamamız gerekiyor. Büyük bir potansiyeli boşa harcamayalım. Bu şehre çalışan, üreten ve şehri geliştiren yönetimler ve yöneticiler gerekiyor. İnşallah 1 Nisan sabahından itibaren Tekirdağ’ımız da Kapaklı da Cumhur İttifakı çatısı altında daha büyük projelere ve daha yeni icraatlara doğru ilerlemeye devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği Türkiye Yüzyılına öncülük edecektir inşallah” dedi.

Bakan Işıkhan, daha sonra Pınar Bulvarı'nda esnaf ziyareti yaptı.

Programa, AK Parti milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül ve İl Başkanı Ali Gümüş ile partililer katıldı.

Ardından Edirne’ye geçen Bakan Işıkhan, Edirne Valiliği’ni ziyaret etti.

Işıkhan, daha sonra bir tesiste düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı İftar Buluşmaları" programına katılarak burada da bir konuşma yaptı.

Sağlığı el vermeyen emekliler için Evde Emekli Aylığı Uygulaması’nı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Bağ-Kur’da Sosyal Güvenlik Destek Primi Uygulamasını kaldırdık. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranında artışı biz sağladık. Emeklilerimize ilk defa bayram ikramiyesi verilmesi uygulamasını yine AK Parti hükümetleri başlattı. Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyesinde sağlık hizmeti almasının arkasında çok önemli harcamalarımız söz konusu.”

Konuşmaların ardından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Işıkhan'a Selimiye Camisi motifli tablo hediye etti.

Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, AK Parti İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu, kurum müdürleri ve iş insanları katıldı.