…
…
…
…
03 Ağustos 2021, Salı Ankara, Türkiye

Özbekistan Heyeti Bakanlığımızı Ziyaret Etti


Özbek heyetin ziyaretinde, iki ülke arasındaki çalışma ve istihdam alanlarındaki işbirliği konuları ele alındı.

Bakan Yardımcımız Dr. Adnan ERTEM, Özbekistan Başbakanlık Müsteşarı Mehriddin HAYRİDDİNOV başkanlığında ülkemizde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Özbekistan Heyeti ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Özbekistan İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakan Yardımcısı Erkin MUKHİTDİNOV’un da yer aldığı heyet ile gerçekleştirilen toplantıda, ülkemizin istihdam ve işgücü göçü alanlarındaki tecrübeleri paylaşıldı ve kamu istihdam hizmetleri alanında Bakanlıklar arası işbirliği imkânları ele alındı.

Toplantıda ayrıca, bir süredir müzakereleri yürütülen Bakanlığımız ile Özbekistan İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bakanlığı arasında çalışma ve istihdam alanlarında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı metni taslağı da imzaya hazır hale getirildi. İşbirliği Mutabakat Zaptı’nın Sayın Bakanımızın önümüzdeki aylarda Özbekistan’a gerçekleştireceği ziyaret esnasında iki Bakan tarafından imzalanması öngörülüyor.

Özbekistan Heyeti, ziyaretleri kapsamında Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu da ziyaret etti. Bu görüşmede konuk heyete, ülkemizdeki mesleki yeterlilik uygulamaları hakkında bilgi verildi.