…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2019, Pazartesi Ankara-İstanbul/TÜRKİYE

Bakan Selçuk: “15 Temmuz’ u Asla Unutmayacağız, Unutturmayacağız”


Bakan Selçuk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile düzenlenen programda şehit yakınlarımız ve gazilerimizle yemekte bir araya geldi. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan programda konuşma yapan Bakan Selçuk sözlerine, Hakkari’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralanan askere de şifa dileyerek başladı.

15 Temmuz gecesi milletçe çok anlamlı bir sınav verildiğini, cesaret ve milli birlik sayesinde bu toprakları vatan yapan ecdadın yüzünün kara çıkarılmadığını, tarihe şanlı bir zafer daha ilave edildiğini ifade eden Bakan Selçuk, "Hainlerin ve emperyalistlerin oyunlarına hiçbir zaman düşmeyeceğiz. Artık onların ayar verebildiği bir Türkiye yok. 15 Temmuz'u geleceğimiz, genç nesiller, gelecek kuşaklar için asla unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.

“Bu Topraklar, Emperyalist Güçlere Karşı Her Zaman İmanın Kalesi Oldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünyaya örnek olacak bir kahramanlık destanı yazıldığını aktaran Selçuk, "Bu toprakları düşmanlara çiğnetmemek ve kendimize vatan kılmak için ecdadımızın büyük bir aşkla verdiği mücadeleyi biliyoruz. Bu topraklar, emperyalist güçlere karşı her zaman adaletin, bağımsızlığın ve imanın kalesi oldu." diye konuştu.

“15 Temmuz’da Kurşuna Gövdesini Siper Eden, İmanın Güneş Yüzlü Çocuklarını Gördük”

15 Temmuz gecesi milletin, Türkiye üstünde oynanan bütün oyunlara gereken cevabı verdiğini belirterek, "Hain ve zavallı iş birlikçileri de bu durum karşısında zelil oldular. Biz o gün her anlamda alçaklığın, hainliğin dibini gördük. Ama her şeyden önemlisi milletimizin kahramanlığını, cesaretini gördük. Çelik dişlilerin karşısında dimdik duran, kurşuna gövdesini siper eden, imanın güneş yüzlü çocuklarını gördük." dedi.

15 Temmuz gecesi 251 şehit verildiğini, 2 bin 731 kişinin gazi olduğunu anımsatan Bakan Selçuk,  şehit yakınları ve gaziler için her zaman pozitif ayrım yaparak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkının, ikiye çıkarıldığını söyleyen Selçuk, vazife ve harp malullerinin de istihdam hakkından faydalanmalarını sağladıklarını, istihdamda 45 yaş şartını kaldırdıklarını kaydetti. Atamaların yılda iki defa değil, hak sahiplerini bekletmeden periyodik olarak yapıldığını aktaran Selçuk, eğitim, konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat desteği gibi daha birçok konuda ekonomik ve sosyal destek sağlamaya devam ettiklerini anlattı.

“FETÖ Milletimizin Gönlünde En Ağır Şekilde Mahkum Edildi”

Devletin, gücünü milletten aldığını, bu güçle, bütün kirli oyunları bozmayı başardığını dile getiren Selçuk, "FETÖ denen hain yapı da, milletimizin gönlünde en ağır şekilde mahkum edildi. Bu çetenin hepsi adalet önünde de hak ettikleri cezayı bulacak, yaptıklarının bedelini ödeyecekler. 15 Temmuz'da meydanları eli kanlı darbecilere dar eden milletimiz, bu konuda müsterih olsun. Gereken her şey yapılacak." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Selçuk, yargı sürecinin devam ettiğini, darbe girişimiyle ilgili bugüne kadar açılan 289 davadan 239'unun tamamlandığını, sona eren davalarda ağırlaştırılmış müebbet, müebbet hapis cezaları verildiğini, sanıkların değişik yıllarda hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

Bütün şehitleri rahmet, gazileri de minnetle anan Bakan Selçuk, programın sonunda masaları tek tek gezerek şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.  

Gazi Cihan Kılıç'ın 6 aylık kızı Fatıma ve Gazi Yasin Karadeniz’in 4 aylık oğlu Emre ile yakından ilgilenen Bakan Selçuk, devlet koruması altındaki çocukların 15 Temmuz anısına yaptığı resim sergisini de gezdi.