…
…
24 Temmuz 2019, Çarşamba Ankara,Türkiye

Bakan Selçuk: “Uzlaşı ve Ortak Anlayışla Bu Süreci Tamamlayacağımıza İnanıyoruz”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, memur ile memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında MEMUR-SEN ve KAMU-SEN heyetleri ile iki ayrı toplantıda bir araya geldi.

Zehra Zümrüt Selçuk Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk toplantıda MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyetini kabul etti.

Selçuk toplantıda yaptığı konuşmada kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili olarak “Uzlaşı ve ortak anlayışla bu süreci tamamlayacağımıza inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Sosyal diyalog ve istişareye büyük önem verdiğini belirten Bakan Selçuk, memur sendikalarının bakanlığın en önemli paydaşlarından biri olduğunu ifade ederek, “Zaman zaman bir araya geliyor, sorunları çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Toplu sözleşme hakkının 2010 Anayasa Referandumu ile verildiğini hatırlatan Bakan Selçuk, “2012’den bu yana 4 toplu sözleşme gerçekleştirdik.  Bu sene bu da 5.  sözleşmemiz olacak. Vermiş olduğunuz teklifi biz de kamu heyeti olarak değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Sözleşme kapsamında 1 Ağustos 2019 tarihinde yeniden bir araya geleceklerini bildiren Zehra Zümrüt Selçuk, “Varacağımız noktanın herkes için makul bir sonuç olacağını umuyorum. Sözleşmenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

MEMUR-SEN ve bağlı hizmet kolları başkanları ayrı ayrı tekliflerini Bakan Selçuk’a sundu.

Bakan Selçuk, Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Kapsamında KAMU-SEN Heyetini Kabul Etti

Bakan Selçuk, sözleşme kapsamında KAMU-SEN Önder Kahveci ve beraberindeki heyeti de kabul etti. KAMU-SEN de sözleşmeye dair taleplerini Bakan Selçuk’a sundu.

Toplantılara, Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder de katıldı.