…
…
14 Nisan 2022, Perşembe İstanbul,Türkiye

Bakan Bilgin, MESS 49. Olağan Genel Kurulu Toplantısına Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) İstanbul’da düzenlenen 49. Olağan Genel Kurulu Toplantısına iştirak etti.

Bakan Bilgin, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 49. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin salgının olumsuz etkilerine rağmen büyümesini sürdürdüğüne işaret ederek, Türkiye'nin dünyadaki olumsuz ekonomik konjonktürden kurtularak istihdam yaratan ve ihracata dayalı büyümeye devam etmesi gerektiğini kaydetti.

İŞKUR'un Aktif İşgücü Programları arasında yer alan İşbaşı Eğitim Programı'nda yapılan değişikliği hatırlatan Bilgin, şu bilgileri paylaştı:

"İşbaşı Eğitim Programı; üretim içerisinde eğitimdir. Üretim içerisinde eğitime ilave istihdam yaratan işletmelerimize destek veriyoruz. Yeni işe aldıkları işçinin ücret ve primini biz sağlıyoruz. Burada şartımız; üç ay biz verdik, dokuz ay da siz çalıştıracaksınız. Altı ay aldıysanız üçle çarpacaksınız 18 ay da siz çalıştıracaksınız. Yani yaklaşık bir ve iki yıl iş garantili Aktif İşgücü Programını uygulamaya açtık. Bütün işletmeleri bu programa davet ediyorum." 

"Beyaz Bayrak Olan İşletmelerimize Birçok Projede Öncelik ve Katkı Vereceğiz"

Kamuya sorumluluklarını yerine getiren ve sendikal örgütlülüğe sahip iş yerlerini teşvik için "Beyaz Bayrak" uygulamasını hayata geçireceklerinin altını çizen Bilgin, şöyle devam etti:

"Beyaz Bayrak törenini Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Ramazan Bayramı'ndan sonra gerçekleştireceğiz. Beyaz Bayrak, Türk-İş'te oluşturduğumuz bir fikirdi. TİSK'teki arkadaşlarımız da bu fikre sıcak bakıp, desteklediler. Kamuya olan sorumluluklarını yerine getiren, düzgün iş yapan ve örgütlü olan bütün işletmelere Beyaz Bayrak vereceğiz. Tıpkı beş yıldızlı otellerin kapısında olan yıldız gibi onların fabrikalarının önüne bu plaketi koyacağız ve bu beyaz bayrağı çekeceğiz. 'Burası düzgün işin yapıldığı yerdir, örgütlü iş yeridir' diyeceğiz. Bu proje, Türk çalışma hayatında sembolik bir değerinin olmasının yanında, Beyaz Bayrak olan işletmelerimize uyguladığımız birçok projede öncelik vereceğiz ve katkı sağlayacağız."

"Türkiye Daha Demokratik Bir Anayasa ile Büyümesini İleri Taşımalıdır”

Bakan Bilgin, Türkiye'nin büyümesi için demokrasinin daha da güçlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Başkanlık Sitemine geçiş bu demokratikleşme sürecinin en önemli adımıdır. Bunun tamamlanması gerekiyor. Bunun Seçim Kanunu'ndan diğer yasalara kadar bütün prosedürünün tamamlanması gerekiyor. Sonunda da bunun yeni bir anayasa ile taçlanması gerekiyor. Militarizmin ürünü olan, baskı rejimlerinin ürünü olan darbe anayasalarının artık Türkiye'ye tek maddesinin bile yakışmadığını hepimiz biliyoruz. Türkiye daha demokratik bir anayasa yaparak büyümesini daha ileri taşımalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın ise video mesaj gönderdiği Genel Kurula, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı.