…
15 Mart 2023, Çarşamba

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Bakan Bilgin’e Teşekkür Ziyaretinde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT Platformu’nu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda kabul etti.

Toplantının açılışında konuşan Bakan Bilgin, EYT’nin yirmi yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin problemi olduğunu anımsatarak, “Biz iki sene önce çalışmaya başladığımızda bu problemin çözümü için çeşitli görüşmeler yaptık, talepleri değerlendirdik. Emeklilik hakkı elde edebilecek durumdayken kanun değişikliği ile kanunun geriye yürütülmesiyle bir mağduriyet oluşmuştu. Onu gidermek üzere bir çalışma yaptık ve esas maksadımız bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasıydı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar diye bilinen sorunun çözümü için çalışmaları tamamlayıp, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesine sunduk. Biz bu düzenlemeyi evrensel hukuk prensibinden yola çıkarak gerçekleştirdik. Hukukun ruhuna ve felsefesine bu kadar uygun bir düzenleme ile emeklilikte yaşa takılanlar sorununu çözdüğümüz için biz görevimizi yaptık diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Deprem Felaketiyle EYT Buruk Bir Sevince Döndü”

EYT sorununun çözümü için talepte bulunan, katkı yapan herkese teşekkür eden Bilgin, EYT sorununu çözülmesinin ardından 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketiyle bu sevincin buruk bir sevince dönüştüğüne vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Bu acıyı ortadan kaldırmamız mümkün değil ama biz inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti bu deprem felaketinin meydana getirdiği mağduriyetleri giderecek, talepleri karşılayacak durumdadır. Bölgede yaptığımız çalışmalar, AFAD organizasyonu etrafında hızla ilerliyor ve sahada sorunlar çözülüyor. Elbette insanların acılarıyla, insanların kaybettikleriyle o şoku atlatmaları zaman alacak ama millet olarak bu acının hafifletilmesi, yaraların sarılması konusunda hep birlikte bir dayanışma içerisinde bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

EYT Platformu Üyeleri İlk Maaşlarını Deprem Bölgesi İçin Bağışlayacak

EYT Platformu’nda bulunan dernek başkanları ise EYT’liler olarak ilk kazanımlarını deprem bölgesine bağışlayacaklarını ifade ederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’e teşekkürlerini ilettiler. Ardından platform adına Bakan Bilgin’e plaket takdim edildi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Adnan Ertem, Ertuğrul Soysal, Faruk Özçelik, Lutfihak Alpkan, SGK Başkanı Kürşad Arat da katıldı.