…
…
…
…
…
13 Ekim 2023, Cuma Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Türkiye Taşkömürü İşçi Alımı Kura Çekim Töreni’ne Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye Taşkömürü (TTK) İşçi Alımı Kura Töreni’ne katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak’a gitti.

Törende konuşma yapan Bakan Işıkhan, TTK bünyesinde istihdam edilecek işçilerin belirleneceği törene katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bugün kurumumuz İŞKUR aracılığıyla başvurularını aldığımız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız himayelerinde, noter huzurunda yapılacak elektronik kura çekilişiyle Zonguldak’ta bin 500 vatandaşımızı daha iş ve aş sahibi yapacağız. Haftaya da Bartın’da 400, Karabük’te 100 kardeşimizi Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde istihdam edeceğiz” diye konuştu.

“Madencilik, Kutsal Bir Alanı Temsil Etmektedir”

Işıkhan, Zonguldak ile özdeşleşen taşkömürünün Türkiye’nin ekonomik, endüstriyel ve toplumsal gelişiminde her zaman önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Madencilik büyük bir özveri ve çaba gerektiren nadir mesleklerden bir tanesidir. Madencilerimiz ellerindeki kömür karasıyla ülkemizin milletimizin, evlatlarının geleceğini aydınlatan fedakâr emekçilerimizdir. Bu anlamda bizim için hem kutsal hem de değerli bir alanı temsil etmektedir. 1848 yılından beri ülkemizin kömür madenciliği sektöründe öncülük eden Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da yaklaşık 9 bin personeliyle bu alın terine ev sahipliği yaparak enerji sektöründe kritik bir rol oynamaktadır.”

“Maden İşçilerimizin Güvenliği ve Refahı İçin Önemli Uygulamaları Hayata Geçirdik”

İş sağlığı ve güvenliği noktasının madencilik mesleği söz konusu olduğunda ayrı bir önem taşıdığını aktaran Bakan Işıkhan, “Maden işçilerimizin güvenliği ve refahı bizim için her şeyden daha önemlidir. Bu konuda bugüne kadar çok önemli uygulamaları hayata geçirdik. Madende çalışanlara asgari ücretin en az iki kat olarak uygulanmasını sağladık. Yer altında çalışan maden işçilerinin emeklilik yaşını 50’ye düşürdük. Maden kazalarında hayatını kaybedenlerin SGK borçlarının silinmesini, hak sahiplerine koşulsuz ölüm aylığı bağlanmasını ve yakınlarına kamuda istihdam hakkını sağladık. Yer altı madenlerinde personel takip sistemi, sığınma odaları ve oksijenli kurtarıcıların kullanılmasını zorunlu kıldık. Böyle hayati konularda gerekli tüm düzenlemeleri tereddütsüz hayata geçirerek madencilerimizin yanında olduğumuzu hep gösterdik” bilgilerini paylaştı.

Bakan Işıkhan, çekilecek kuraların, işe yerleştirilecek çalışanlar ve aileleri başta olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Işıkhan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak AK Parti milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, kura çekti.