…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Ekim 2023, Cumartesi Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Gaziantep’de Ziyaretlerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Gaziantep’e gitti. 

Bakan Işıkhan, şehirdeki ziyaretleri kapsamında ilk olarak Gaziantep Valiliği’ni ziyaret ederek, Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra Vali Kemal Çeber’den şehirde planlanan projeler ve deprem sonrası devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Işıkhan, kente yapılan hizmetlere ilişkin Belediye Başkanı Fatma Şahin’den bilgiler aldı.

Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen kent genelindeki 40 bin öğretmene bisiklet dağıtım törenine katılan Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada spora yapılan yatırımın bir incelik olduğunu ifade etti.

Işıkhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayırlı olsun, model olmak çok güzel bir şey. Tüm çocuklarımızın gözü sizin üzerinizde. Yapmış olduğunuz tüm eğitim faaliyetlerinizdeki çabalarınız için teşekkür ediyorum. Hep birlikte bu şekilde Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir süreci Allah'ın izniyle tamamlarız."

Programa, AK Parti Grup başkanvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu ile Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve milletvekilleri katıldı.

Gaziantep programları kapsamında, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Gaziantep OSB yetkilileriyle de bir araya gelen Bakan Işıkhan, ‘Gaziantep İş İnsanları Toplantısı’na iştirak ederek, istişarelerde bulundu.

Ardından, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kitap Günleri Fuarı'na katılan Bakan Işıkhan, fuar alanındaki stantları gezdi.

Fuarın açılışında konuşan Işıkhan, kitap fuarlarının okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandıran önemli etkinlikler olduğunu kaydetti.

Işıkhan, fuarların önemli bir fırsat olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Kitaplar, insanlık tarihi boyunca insanları geliştiren, bilgi akışını sağlayan en önemli ve değişmez kaynaklardır. Bilginin en önemli güç sayıldığı bir dönemde bilginin en önemli kaynaklarından biri olan kitaplarla ilgili olmak, fuar yoluyla insanlarımızı kitaplarla buluşturmak önemli bir çabadır. Emeği geçenleri kutluyorum. İnsanların hayatlarının değişmesinde kitapların ve okumanın çok önemli rolü vardır. Başarılı insanların en önemli özelliklerinden birisi de iyi okuyucu olmalarıdır."

Düzenli okumanın bilgiyi artırdığını söyleyen Bakan Işıkhan, "Bir dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız da başarısının sırrını açıklarken okumaya vurgu yapıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'oku, düşün, uygula, neticelendir.' diyor. Başarının ilk sırrının okumak olduğunu ifade ediyor. Ancak okumanın tek başına yeterli olmadığını da ifade ediyor. Okuyacağız, düşüneceğiz, öğrendiklerimizi uygulayacağız ve işlerimizi takip ederek neticelendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan daha sonra Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iplik fabrikasında işçilerle yemek yedi.

Daha sonra, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret eden Bakan Işıkhan, burada Nurdağı AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gelerek, yetkililerden ilçedeki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Ardından konteynır kente geçen Işıkhan, depremzedelerle sohbet etti, taleplerini dinledi.

Yapımı tamamlanan çarşıda esnafını da ziyaret eden Bakan Işıkhan'a Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Milletvekili Derya Bakbak ile diğer yetkililer eşlik etti.