…
…
…
…
…
…
23 Eylül 2023, Cumartesi Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Mardin'de "İş İnsanları ve STK Temsilcileri ile Buluşma Toplantısı"na Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Mardin'de "İş İnsanları ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile Buluşma Toplantısı"na katıldı.

Bakan Işıkhan toplantıda yaptığı konuşmada, şehrin kadim tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, zengin medeniyet havzasıyla bölge ve ülkenin nadide şehirlerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacak olan beşeri sermayenin bu topraklarda fazlasıyla mevcut olduğunu, ülkenin 21 yıllık kalkınma hamlesinden Mardin'inin de 97 milyar lirayı aşkın yatırımla nasibini aldığını ifade etti.

“Mardin’de 43 Bin Vatandaşın İŞKUR Aracılığıyla İşe Yerleşmesini Sağladık”

Bu yatırımların yaklaşık 4 milyar liralık kısmının, çalışma hayatıyla ilgili yatırımları kapsadığını kaydeden Işıkhan, Mardin'de 21 yılda, sadece İŞKUR aracılığıyla 43 bin vatandaşın işe yerleşmesini sağladıklarını, 2023 yılı mayıs ayı itibarıyla aktif sigortalı sayısının 184 bini bulduğunu söyledi.

İŞKUR'un istihdam teşviklerinden faydalanan 8 bin 806 iş yerine 3,43 milyar lira ile destek olduklarını aktaran Bakan Işıkhan, istihdamla işgücü piyasası araştırmalarıyla işgücü piyasasının ihtiyaçlarını şehir şehir, bölge bölge tespit ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan, vatandaşların nitelik kazanarak daha kolay iş bulması için kurs ve programlar düzenlediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Mesleki ve teknik eğitime destek veriyoruz. Bugüne kadar Mardin'de toplam 43 bin vatandaşımızın mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları ve girişimcilik eğitim programlarından yararlanmasına destek verdik. Bugüne kadar toplam 5 bin 453 kişiyi Toplum Yararına Programlardan (TYP) yararlandırdık.”

“Bu Yüzyılı; Emeğin, Yatırımın, Üretimin, İstihdamın, Büyümenin ve Refahın Yüzyılı Yapacağız”

Mardin'in, yeni yatırımlarla, istihdam alanlarıyla ve girişimlerle çok daha iyi yerlere geleceğini söyleyen Bakan Işıkhan, "Bunu sizlerin desteğiyle başaracağız. Bizzat sahadan gelen talep ve çözüm önerileri bizim için çok önemli bir veri niteliğindedir. Fırsat buldukça bu diyalog ortamlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bakanlık olarak bilhassa bu tür organizasyonlar vesilesiyle iş dünyamızın ve vatandaşlarımızın sesi olan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle kurduğumuz bu istişare ortamlarını da çok önemsiyorum. Bu yüzyılı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde emeğin, yatırımın, üretimin, istihdamın, büyümenin ve refahın yüzyılı yapacağız inşallah” diye konuştu.

“Çalışan, Üreten, Ülke Ekonomisine Destek Veren Herkesin Yanındayız”

Bakan Işıkhan, işçisiyle, işvereniyle, girişimcisiyle, yatırımcısıyla, esnafıyla, yaşlı genç demeden alnının teriyle çalışan, üreten, ülkenin kalkınmasına katma değer sağlayan herkesin yanında olduğuna dikkati çekerek, çalışan, üreten, ülkenin ve ekonominin kalkınmasına destek veren herkese destek vereceklerini ifade etti.

Daha sonra Bakan Işıkhan, toplantıya katılan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş insanlarını dinledi.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ve SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün de katıldı.

Ardından Mardin’in Yeşilli İlçesini ziyaret eden Bakan Işıkhan, Belediye Başkanı Hayrettin Demir’den ilçeye yapılan yatırımlar ve planlanan projeler ile ilgili bilgi aldı.

Ömerli İlçesini de ziyaret eden Işıkhan, İlçe Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ’ı makamında ziyaret ederek, ilçede devam eden çalışmalar ve planlanan projelere ilişkin bilgi aldı.

Temasları kapsamında Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy’u da ziyaret eden Bakan Işıkhan, ilçe için yapılması gereken çalışmalar hakkında Aksoy ile istişarelerde bulundu.

Bakan Işıkhan, daha sonra Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’i makamında ziyaret ederek, ilçeye yapılan yatırımlar ve planlanan projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.