…
…
…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Baba Ocağı Mardin’i Ziyaret Etti


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Mardin’e gitti.

İlk olarak Mazıdağı, Derik ve Kızıltepe ilçelerini ziyaret eden Bakan Işıkhan, buralarda esnafla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi.

Daha sonra Bakan Işıkhan, Artuklu Kasımiye Millet Ormanı Açılış Töreni’ne iştirak etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Işıkhan, sosyal devlet olmanın şuuruna erişmiş bir yönetim anlayışının temsilcileri olduklarına değinerek, “Bizim insanı yaşatmak üzerine inşa edilen devlet geleneğimiz en az bin yıllık bir tecrübeyle bugünlere ulaşmış durumda. Davamızın lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çeyrek asrı aşan politika hayatı boyunca bir kez olsun halkımızdan ayrı kalmamıştır. Dün Birleşmiş Milletler Genel Kurul kürsüsünde bütün dünyaya adaleti haykırırken daha adil bir dünyanın mümkün olabileceğini de ifade etmiştir" diye konuştu.

Bütün Şehirlerimiz Yatırımın, Üretimin ve İstihdamın Merkezi Haline Gelmiş Durumdadır”

Doğu illerinin her türlü imkandan mahrum ve hizmetsiz bırakıldığı, teröre teslim edildiği kara günlerin geride kaldığını aktaran Işıkhan,  “Mardin'imiz başta olmak üzere, her biri şahsına münhasır özellikleri barındıran bütün şehirlerimiz artık yatırımın, üretimin ve istihdamın merkezi haline gelmiş durumdadır. Tüm illerimizde olduğu gibi Mardin'de de yapısal, sağlık, sosyal ve ekonomik reformlar gerçekleştirdik. Doğu ve Güneydoğu illerimizin dağlarından artık çatışma, terör haberleri değil, yeni petrol keşiflerinin ve yatırımların haberleri geliyor" diye konuştu.

Bizim Türkiye'yi Yüzyılın Ülkesi Haline Getirme Hedeflerimiz Var”

Diyarbakır annelerinin kutlu davasına sonuna kadar sahip çıkacaklarının altını çizen Bakan Işıkhan, “Bizim hiçbir evladımızı feda etmeye tahammülümüz de vaktimiz de yok. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bizim Türkiye'yi Yüzyılın ülkesi haline getirme hedeflerimiz var. İnşallah bunu siz değerli kardeşlerimle birlikte gerçekleştireceğiz. Millet Ormanı'nın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

 

Ardından Bakan Işıkhan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. İbrahim Özyaşar’a hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

Bakan Işıkhan, Mardin Valiliği’ni de ziyaret ederek Valilik Şeref Defterini imzaladı. Işıkhan, Vali Tuncay Akkoyun’dan şehrin ihtiyaçları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede’yi makamında ziyaret eden Bakan Işıkhan, ilçede yapılan çalışmalar ve yapılan projelere ilişkin bilgi aldı.