…
…
…
…
15 Mart 2024, Cuma Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, İstanbul'da Niğdeli İş İnsanları ile İftarda Bir Araya Geldi


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Niğde Dernekler Federasyonu (NİĞDEF) ve Niğdeli Bürokrat Sanayici ve İşadamları Derneği (NİSİAD) tarafından Bayrampaşa'daki Adapark'ta düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada konuşan Bakan Işıkhan, Ramazanın millete, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

İftar sofralarının birlik ve beraberliği pekiştiren, paylaşmanın, sevginin ve hoşgörünün simgesi olduğunu söyleyen Işıkhan, "Bu manevi mevsimin Gazze'deki kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm mazlum ve mağdur coğrafyalardaki kardeşlerimizin de sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Sadece Niğde'nin değil milletimizin kahramanı olan şehit Ömer Halis Demir başta olmak üzere aziz şehitlerimize ve hayatını kaybeden gazilerimize bir kez daha bu mübarek ramazan ayı vesilesiyle Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerini toplumsal bağın en önemli araçlarından gördüğünü dile getiren Bakan Işıkhan, İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşarken sahip olunan köklerin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Bakan Işıkhan, hizmetin üretilmesi için gereken talebi oluşturan asıl mercinin milletin ta kendisi olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Biz yöneticiler ve idareciler her ne kadar sistemin başında olsak da asıl icraatı, politikayı üretenler sizlersiniz. Bu anlayışla görev alanımız ne olursa olsun 21 yıldır her daim vatandaşlarımızın arasında olduk. Yürüdüğümüz her yolu halkımızla omuz omuza yürüdük. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yola çıkarken milletimize bir söz vermiştik: 'Milletin efendisi değil hizmetkarı ve yol arkadaşı olacağız.' demiştik. Attığımız her adımı vatandaşlarımızın rızasını alarak, milletimizle istişare içerisinde gerçekleştirerek bu sözü yerine getirdik."

Bu yüzyılın emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı olacağının altını çizen Işıkhan, başta çalışma hayatı olmak üzere her alanda vatandaşıyla, halkıyla iç içe, kronikleşmiş ne kadar sorun varsa tek tek çözen bir yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Türkiye'nin gücünü büyük ölçüde yerel yönetimlerden aldığına işaret eden Bakan Işıkhan, "Yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatımızın da o derece güçlü olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetim vizyonunun da belediyecilikten geldiğini anımsatarak, "Biz, tüm dünya ülkelerinin iflas bayrağını çektiği, pandeminin zor şartlarında dahi büyümeyi başarabilmiş bir ülkeyiz. Ülkemiz, son yıllarda istihdam rakamlarında tarihin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda" ifadesini kullandı.

Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı İlknur Kovaç Bayraktar, Niğdeli iş insanları ve dernek yöneticileri katıldı.