…
…
…
…
…
…
…
08 Temmuz 2023, Cumartesi

Bakan Işıkhan, Kahramanmaraş’ta Ziyaretlerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temasları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş’a gitti.

İlk olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nde Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya katılan Bakan Işıkhan, yetkililerden şehirdeki gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Işıkhan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, depremden etkilenen illere gerçekleştirilen ziyaretlerle burada yapılan çalışmaları inceleyerek şehirlerin ihtiyaç ve genel durumunu görme imkanı bulduklarını kaydederek, bölge eskisinden daha güçlü hale gelinceye kadar bir ayaklarının burada olacağı söyledi.

“Vatandaşlarımızın, Çalışanlarımızın Refahını Artırmak İçin Çalışacağız”

Devlet, millet, gönüllüsü ve görevlisinin bir ve tek yürek olduğunda her türlü zorluğun üstesinden gelindiğine vurgu yapan Işıkhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Kahramanmaraş'ımızı ayağa kaldırmak için elimizden gelen tüm kaynakları milletimizin emrine sunmaya hazırız. İş yerini kaybeden kardeşlerimizi yeniden iş yerine kavuşturmak sosyal devlet olarak en önemli görevlerimiz arasındadır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde inşallah vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın refahını artırmak için çalışacağız."

Ardından Baykar Konteyner Kent’ini ziyaret eden Bakan Işıkhan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Işıkhan, burada basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, depremde vefat eden Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce ve Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli Adem Gözükara' nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

İŞKUR ve SGK İl Müdürlüklerini de ziyaret eden Bakan Işıkhan, burada Kahramanmaraş’taki çalışmalar ve projelere ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesine geçen Bakan Işıkhan, burada iş insanları, sanayiciler ve esnafların katılımıyla gerçekleşen sektör istişare toplantısına katıldı.