…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Haziran 2019, Salı İstanbul/Ankara

Bakan Selçuk, Ramazan Bayramı Dolayısıyla Bayram Mesajı Yayımladı ve Şehit Yakınlarımız ile Gazilerimizi Ziyaret Ederek, Çocuklarımız, Gençlerimiz ve Kıymetli Büyüklerimiz ile Bir Araya Geldi.


Bakan Selçuk bayramlaşma programı kapsamında, Miniatürk İBB Sosyal Tesislerinde Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'ne bağlı koruma evleri ile yurtlarda kalan çocuk ve gençlerle bir araya geldi.

Bakan Selçuk; "Çocuklarımızı Aile Ortamına Kavuşturmayı Hedefledik"

Selçuk burada yaptığı konuşmada, 17 yıldır aile odaklı çalışmalar yapıldığını belirterek, "Sosyal ekonomik destek, koruyucu aile modellerimiz ve kurum bakımlarımızla da öncelikli olarak çocuklarımızı aile ortamına kavuşturmayı hedefledik. Bundan sonra da buna devam edeceğiz." dedi.

Bayramların sevinçlerin çoğaldığı, inanç ve geleneklerin yaşatıldığı, insanların bir araya gelmesi için fırsat günleri olduğunu ifade eden Zehra Zümrüt Selçuk, "Biz 82 milyonluk koskocaman bir Türkiye ailesiyiz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımızla beraber bayramları birlikte yaşamanın önemine inanan bir aileyiz." açıklamasında bulundu.

Geleceklerini emanet edecekleri çocukların ve gençlerin en değerli varlıklar olduğunu dile getiren Selçuk, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız bizim için göz bebekleri. Sizler olmadan geleceğimiz de söz konusu olmayacak. Sizlerin güzel işler yapmanız, güzel yuvalar kurmanız bizim için en büyük mutluluk. Biz her zaman asıl değerin insan olduğuna inandık. İnsan odaklı bir devlet politikası izledik. Bizim için yavrularımız her zaman en öncelikli oldu. Hiçbir başarı da çocuklarımıza mutlu ve güvenli bir gelecek bırakmak kadar önemli olmadı bizler için."

Çocukların ve gençlerin fiziksel, psikolojik ve ahlaki gelişimlerinde gerekli şartların temini için çalıştıklarını söyleyen Bakan Selçuk, sosyal devlet olmanın en önemli gereklerinden birinin geleceği bugünden itibaren düşünmek olduğuna işaret etti.

Konuşmasının ardından Bakan Selçuk'a, YETKİM Derneği Başkanı Baki Yazgan bir tablo hediye etti. Bakan Selçuk da çocuklara ve gençlere içinde geleneksel oyunların olduğu bir hediye paketi verdi.