…
…
…
…
22 Şubat 2019, Cuma Ankara,Türkiye

Bakan Selçuk:“Hedefimiz Gönül Belediyeciliği Yaklaşımı ile Her Bölgede Yaşlı Dostu Şehirlerin Desteklenmesi”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katıldığı I. Yaşlılık Şûrasının Kapanış oturumu 80 ve 89 yaşlarındaki Aydınlı efeler Bahattin Özdemir ve Ahmet Balabanoğlu’nun kısa gösterisi ile başladı. 

Efeler önce aldıkları ücretsiz sosyal hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yaşlılık Şûrası’na katıldıklarında ve kendilerinden 10-15 yaş büyükleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onlara yakınlığını anlatırken duygusal anlar yaşandı. Sonrasında ise tambur ve kabak kemane ile Aydın Yöresinden Yörük Ali Efe Türküsünü icra ettiler.

Performanslarının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, efelere teşekkür ederek birer tablo hediye etti.

Hediye takdiminin ardından Bakan Selçuk I. Yaşlılık Şûrasının Kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, hedefin yaşlıların evde bakımını desteklemek için yerli ve milli bakım teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve yaşlı bakım ile rehabilitasyon turizmini geliştirmeye yönelik çalışmaları sürdürmek olduğunu vurguladı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Türkiye’den ve Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen Bakanlar, bilim insanları ve bürokratların aralarında bulunduğu 3 bin kişinin katılımıyla ilk kez Yaşlılık Şûrasının gerçekleştirildiğine işaret etti.

I. Yaşlılık Şûrasının açılışının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılmasının dünyaya örnek bir mesaj olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, 223 akademisyenin katılımıyla 7 farklı komisyonda önemli fikirlerin ortaya konduğunu kaydetti.

“Amacımız Yaşlıların Evde Bakımı ve Rehabilitasyon Turizmini Geliştirmeye Yönelik Çalışmaları Sürdürmek” 

Yaşlılarımız için; kamuya açık alanlarda erişilebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kuşaklararası dayanışmanın desteklenmesinin komisyonlarda altını çizildiğini belirten Bakan Selçuk, yaşlıların evde bakımı ve rehabilitasyon turizmini geliştirmeye yönelik çalışmalara dikkat çekti. 

Bakan Selçuk, gönül belediyeciliği yaklaşımı ile her bölgede yaşlı dostu şehirlerin desteklenmesi ile ilgili tavsiyelerin de paylaşıldığını ifade etti. 

“Yaptığımız Her Çalışma Aslında Geleceğimizin Sosyal Refahını Kurma Çabası” 

Bakan Selçuk “Aktif yaşlanmanın ön plana çıktığı bu dönemde yaptığımız her çalışma aslında geleceğimizin sosyal refahını kurma çabası.” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, Şura’da; aktif yaşlanmanın desteklenmesi için, yaşlıların toplumsal hayata tam katılımlarının sağlamak üzere gönüllülük ve sosyal içerme konularında gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili öneriler sunulduğunu da belirtti. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Aktif yaşlanmanın desteklenmesi ve yaşlı haklarının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz I. Yaşlılık Şûramızın sonuçlarının hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.