…
…
…
…
…
…
14 Eylül 2023, Perşembe Ankara, Türkiye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Konfederasyonları Ziyaret Etti


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Memur-Sen, Hak-İş ve Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonlarını ziyaret etti.

Bakan Işıkhan, ilk olarak Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (Hak-İş) ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ve Hak-İş Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.

Bakan Işıkhan, Hak-İş Konfederasyonu’nu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hak-İş Konfederasyonumuz, 21 üye sendikası ve üye işçilerimizle birlikte Türkiye’de işçi hareketinin en önemli temsilcilerinden birisidir” diye konuştu.

“Çalışma Hayatında Türkiye’ye Yakışacak Yeni Sayfaları Hep Birlikte Açacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gelecek dönemde konfederasyonlarla birlikte başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirten Bakan Işıkhan, “Bu süreçte hep iyi iletişim kanalları ile farkındalıkları artırarak, çalışma hayatının paydaşları olan sizlerle iyi iletişimler kuracağız. Çalışma hayatında da Türkiye’ye yakışacak yeni sayfaları hep birlikte açacağız. Bu süreç içerisinde çalışanlarımızın haklarının korunduğu, geleceğinin garanti altına alındığı ve sürdürülebilir bir noktaya geldiği bir süreç bizler için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Arslan ise Hak-İş’in çalışma hayatına ilişkin görüş ve önerilerini içeren raporunu Bakan Işıkhan’a sundu.

Ardından Memur Sendikaları Konfederasyonu’nu (Memur-Sen) ziyaret eden Bakan Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Bakan Işıkhan, kamu görevlilerinin haklarına yönelik önemli kazanımların olduğu 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’nin çalışanlar için tekrar hayırlı olmasını diledi.

Ziyarette çalışma hayatı ve sendikal gündeme ilişkin konular istişare edildi.

“Kamu Görevlilerinin Talep ve Beklentilerinin Tespiti ve Çözümü İçin Görüşmelerimizi Devam Ettireceğiz”

Toplu sözleşmede gösterilen özverili çalışma için sendikalara teşekkür eden Bakan Işıkhan, Memur-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu belirterek, Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunduğunu kaydetti.

Bakan Işıkhan, sosyal paydaşlarla gerçekleştirilen istişarelerin sorunların çözümü noktasında oldukça değerli olduğunu kaydederek, “Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olan Memur-Sen ile kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin tespiti ve çözümü için görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Ülkemizin kalkınması adına ilerleyen süreçte de bu istişare ortamının gelişerek devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kamu Çalışanlarına Yönelik Atılacak Adımlar Değerlendirildi

Daha sonra Bakan Işıkhan, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nu (Türkiye Kamu-Sen) ziyaret ederek, Konfederasyon Genel Başkanı Önder Kahveci ve yönetimiyle bir araya geldi.

Ziyarette kamu çalışanlarına yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

Bakan Işıkhan, sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yaparak kamu görevlilerinin sorunlarını çözmek adına gayretle çaba göstereceklerini ifade ederek, “Bu noktada Türkiye Kamu-Sen konfederasyonunun bilgi birikim ve katkılarını son derece önemsiyoruz. Bu deneyimlerin çözüm bekleyen sorunların sonuca ulaştırılması noktasında ciddi katkılar sağlayacağına inancımız sonsuzdur " dedi.

 

Ziyaretlerinde Bakan Işıkhan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş ile Bakanlık Bürokratları eşlik etti.