…
…
…
…
…
…
05 Ağustos 2023, Cumartesi Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan "Şehir Buluşmaları" Kapsamında Kocaeli'de Ziyaretlerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Şehir Buluşmaları” kapsamında ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Kocaeli’ye gitti.

İlk olarak Kocaeli Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Işıkhan’ı Vali Seddar Yavuz karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Işıkhan'ın ziyareti basına kapalı devam etti.

Bakan Işıkhan daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüştü.

Büyükakın, Bakan Işıkhan'a ziyaretin anısına tablo hediye etti.

Ziyaretlerinde kentteki yatırımlara ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Kocaeli ziyaretinde konuşan Işıkhan, Türkiye'nin ekonomisinde Kocaeli'nin çok ayrı bir yere sahip olduğunu, istihdamda da çok iyi bir noktada olduğunu belirten Işıkhan, şehrin sanayi potansiyelinin önemine değindi.

Bakan Işıkhan, dünyanın en iyi 100 limanlarından birinin Kocaeli Limanı olduğunu sözlerine ekledi.

Kocaeli'ye son 20 yılda 150 milyar liranın üstünde yatırım yaptıklarını aktaran Bakan Işıkhan, kentin aynı zamanda imalat atölyesi ve sanayinin kaptan köşkü niteliğinde olduğunu aktardı.

Bakan Işıkhan, yürütecekleri çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştı.

Bakan Işıkhan, “Devlet yanımızda, sosyal devlet yanımızda. Bizden beklenen ise genç kardeşlerimiz başta olmak üzere istihdama girmek. Üretime girdiğimiz anda da inşallah toplum ve ülke olarak dünya ekonomisinde çok iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği "Türkiye Yüzyılı" vizyonunun çok önemli olduğunu belirten Bakan Işıkhan, bu kapsamda yatırımın, istihdamın, üretimin, refahın artırılmasının önemine vurgu yaptı.

Çalışma hayatında barışı, huzuru, işbirliğini, sosyal diyaloğu geliştirerek daha iyi bir Türkiye hedefine ulaşmanın gerekliliğine dikkati çeken Bakan Işıkhan, istihdam ve teşvik konusunda Kocaeli'nin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakan Işıkhan, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek, daha sonra partililer ve milletvekilleriyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Işıkhan, İşçilerle Bir Araya Geldi

Kartepe ilçesinde bulunan Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Bakan Işıkhan, Kolsan Kocaeli Lastik Sanayi AŞ fabrikasında işçilerle öğle yemeğinde buluştu.

Daha sonra Uzer Makine ve Kalıp Sanayi AŞ'yi ziyaret eden Bakan Işıkhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Işıkhan, İzmit ilçesindeki Kocaeli Ticaret Odası'nda (KOTO) düzenlenen "İş Dünyası Buluşma Toplantısı'na da katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen programda, kentteki çalışmalar ve iş insanlarının talepleri ele alındı.

Daha sonra Fethiye Caddesi'ne geçen Bakan Işıkhan, burada esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyete ziyaretlerinde, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysal Tipioğlu, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Sami Çakır, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile AK Parti İl Başkanı Şahin Talus eşlik etti.