…
…
…
…
…
…
…
…
01 Mart 2024, Cuma Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Mardin’de Ziyaretlerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, programlara katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e gitti.

İlk olarak Mardin Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Işıkhan, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’dan kentteki çalışmalar ve projelere ilişkin bilgi aldı.

Ardından Artuklu Seçim Koordinasyon Merkezi Açılış Töreni’ne katılan Işıkhan burada bir konuşma yaptı.

Bakan Işıkhan, 2024 yılının Türkiye’nin gelecek hedefleri, müreffeh yarınları için adeta bir dönüm noktası olduğuna değinerek, “Biz biliyoruz ki kalkınma yerelden başlar. Halka hizmet nedir bilmeyen bir zihniyetten küresel bir hedef beklenemez” dedi.

Türkiye’nin zor zamanlar görmüş, geçirmiş yine de bayraktan, ezandan, bağımsızlıktan asla vazgeçmemiş, her seferinde yeniden ayağa kalkmasını bilen bir millet olduğunu kaydeden Bakan Işıkhan, “İşte Türkiye’nin 21 yılda geldiği nokta ortada. Dünya bizim SİHA’larımızı, uçaklarımızı, arabamızı, uzaya gönderdiğimiz ilk astronotu, KAAN’ı konuşuyor. Bugün bütün ülkeler; ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkacak sözleri takip ediyor. Peki bunları nasıl başardık? Önce Allah’ın izni, sonra da aziz milletimizin desteği, duası ve devletine olan güveni sayesinde. Güçlü millet, güçlü devlet şiarıyla başardık” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, artık 5-10 yıllık hedefler değil yüzyıllık planlar yaptıklarına dikkati çekerek, “Diyoruz ki bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak. Peki önümüzdeki bu büyük hedefe nasıl ulaşacağız? Öncelikle Türkiye Yüzyılı şehirlerimizi, özellikle belediyecilikle tanışmamış il ve ilçelerimizi Gerçek Belediyecilikle buluşturacağız. Bu şehir; bu coğrafyanın sigortasıdır. Merkezimizin, memleketimiz için, vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Artuklu esnafını ziyaret eden Bakan Işıkhan, burada vatandaşlarla sohbet etti, esnafa bol kazançlar diledi.

Işıkhan, şehirdeki temasları kapsamında “Gençlik Buluşması” Programında da gençlerle bir araya geldi, onların çalışma hayatına ve gündeme ilişkin sorularını cevapladı, ileriye dönük tavsiyelerde bulundu.