…
…
…
…
…
02 Ekim 2023, Pazartesi Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Hacettepe Üniversitesi Akademik Yılı Açılış ve Profesörlük Belge Takdim Töreni’ne Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr.  Vedat Işıkhan, mezunu ve mensubu olduğu Hacettepe Üniversitesi’nin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış ve Profesörlük Takdim Töreni’ne iştirak etti.

Törende konuşma yapan Bakan Işıkhan, Bakanlık görevini devralana kadar eğitim ve akademi camiasına hizmet etmiş olmaktan, Hacettepe’nin ilmi birikimine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Sıralarından geçtiğim uzun yıllar, hem öğrencilik dönemimi, hem de çalışma hayatımı geçirdiğim beni bugünlere hazırlayan, yetiştiren bu eğitim yuvasına ülkemizin bir Bakanı olarak geri dönmüş olmanın büyük gururu içerisindeyim” dedi.

Hacettepe Üniversitesi’ni ilk evi olarak tanımlayan Bakan Işıkhan, “Hacettepe Üniversitesi’nin çok ayrı bir yeri var. Dünyaya, tıp dünyasına evrensel bilgi birikimine bu kadar katkı veren bir camia olduğunu düşünmüyorum. Hacettepe gibi ülkemizin en önde gelen geçmişi 70 yıla yaklaşmış köklü üniversitelerden birinin mensubu olmaktan da gerçekten çok büyük bir gurur duyuyorum. Bu başarının bir parçası olmak, aile olarak gördüğüm bu ekibe katkı sunabilmek, benim ayrı bir mutluluk kaynağım” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılını, Gençlerin Yüzyılı Yapacağız”

Hacettepe Üniversitesi’nin sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer aldığını hatırlatan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnanıyorum ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ulusal ve uluslararası literatürü geliştirecek, ülkemiz ve insanlık için çalışan üreten başarılı öğrenciler yetiştirmeye de devam edecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz var ve inanıyoruz ki Türkiye Yüzyılını gençlerin yüzyılı yapacağız. Ekonomik ve sosyal hayatın her kademesinde ve karar alma süreçlerinde gençlerimiz yer alacak. Türkiye Yüzyılını gençler için ve gençlerle birlikte tasarlayacağız ve inşa edeceğiz. Tarihinden ve manevi değerlerinden aldığı özgüvenle dünyaya bakan, çağın gerçeklerini değerlendiren ve rasyonel çözümler üreten gençlerimiz Türkiye’nin küresel güç haline gelme sürecindeki en önemli itici gücümüz olacaktır.”

“Gençlerimiz Bize, Biz de Gençlerimize Yol Göstereceğiz”

“Gençlerimiz bize, biz de gençlerimize yol göstereceğiz” diyen Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Bakan olarak benim en büyük görevim istihdamın önündeki engelleri kaldırıp, kadın ve gençlerimizin üretime kazandırılmasıdır. Gençliğin dinamizmiyle büyüyecek ülkemizde gençlerimizin dünü bilen, bugünü anlayan, yarına güvenle bakabilen basiret ve feraset sahibi fertler olarak yetişmesi için de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu vesileyle mensubu ve mezunu olmaktan büyük bir gurur duyduğum üniversitemizin yeni akademik yılının hocalarımız ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm Hacettepe ailesine hayırlar getirmesini diliyorum. Bu güzel camiada yetişmiş bir Bakan olarak bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak üniversitenizin hizmetindeyim, kapımız her zaman açık. Yeni öğrencilerimize ve akademide görev alacak yeni arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor, tüm genç kardeşlerime ve akademisyen arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum.”