…
…
…
…
15 Şubat 2024, Perşembe Ankara, Türkiye

Bakan Işıkhan, Erzincan İliç’de Heyelanın Yaşandığı Bölgede İncelemelerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Erzincan ilinin İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelandan dolayı 9 işçinin göçük altında kaldığı bölgede incelemelerde bulundu ve Afet Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi aldı.

Burada basın açıklaması yapan Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak olayın meydana geldiği ilk andan itibaren Bakan Yardımcısıyla, 3 Başmüfettişle ve 1 müfettişle olay yerine intikal ettiklerini belirterek, “Buradaki çalışmalarımıza destek veriyoruz. Devletin tüm kurumları, kamu kurumları, AFAD başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın tüm yetkilileri buradadır” diye konuştu.  

Yaşanan olayın daha iyi bir şekilde yönetilebilmesi noktasında çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Işıkhan, “Bizim öncelikli hedefimiz madenci kardeşlerimize ulaşmak” ifadesini kullandı.

Özellikle madencilerin aileleri ve yakınlarıyla bir araya gelmek, onların yanlarında olmak için bölgeye geldiğini söyleyen Bakan Işıkhan, “Odaklanmamız gereken en önemli konu şu an göçük altında kalan kardeşlerimize biran evvel ulaşmaktır” dedi.

Basın açıklamasının ardından maden sahasında incelemelerde bulunan Bakan Işıkhan burada madende çalışan işçiler ile bir araya geldi. AFAD yetkililerinin de eşlik ettiği incelemelerde Bakan Işıkhan sahada devam eden arama kurtarma faaliyetlerini de yerinde takip etti.