…
08 Mart 2023, Çarşamba

Bakan Bilgin, Hatay’ın İskenderun ve Defne İlçelerinde Ziyaretlerde Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremlerden etkilenen Hatay'ı ziyaret etti. Bakan Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte İskenderun Garı'na giderek burada misafir edilen depremzede kadınlarla “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla bir araya geldi.

Afetzedelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Bilgin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve diğer ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçede konteyner kent kurulacak alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Bilgin ve Genel Başkan Atalay, Afet Koordinasyon Merkezi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile de bir araya geldi.

Milletimizin Her Zaman Yanındayız

İskenderun’daki ziyaretlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesine geçen Bakan Bilgin ve Atalay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti ziyaret ederek burada kalan vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Bilgin, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gayretli bir organizasyon yürütüldüğünü ifade ederek, “Milletimizin, bu felaketin acılarını unutması kolay değil ama karşılaştığımız bu zorlukları el birliğiyle aşacağız. Biz sizin yanınızdayız. Ne talebiniz olursa her an Sayın Valimiz ve arkadaşlarımız burada, bize iletin, yeter. Tekrar geçmiş olsun.” dedi. Bilgin, Türk-İş kadın sendika temsilcilerinin de kendilerine eşlik ettiğini dile getirerek, buruk da olsa kadın depremzedelere, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini vurguladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise depremzedelere faydalı olmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Şu anda sendikacılık yapmak zamanı değil, bölgedeki insanlara, çocuklara dokunmak zamanı. Bugün onun için geldik." diye konuştu.

Bilgin ve Atalay, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurduğu konteyner kent hastanesine giderek incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.