…
15 Ekim 2022, Cumartesi Ankara,Türkiye

Bakan Bilgin, Bartın’da Açıklamalarda Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin, "Milletimizin acısı büyük, madencilerimizin acısı büyük. Allah yakınlarına sabır versin, madencilere sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Bakan Bilgin, "Ateş düştüğü ocağı yakar ama bugün bu acıyı hepimiz hissediyoruz. Bu zor dönemde, ateş karşısında, yerin altında arkadaşlarını kurtarmak için mücadele eden işçi kardeşlerimize, onların mücadelesine saygı duyuyorum, onları tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Milletimizin acısı büyük, madencilerimizin acısı büyük. Emekçilerimizle böyle bir acıyla karşılaşmak, onların yanında olmak, çok hüzün verici bir şey. Allah yakınlarına sabır versin, madencilere sabır versin. Milletimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Türkiye’nin birçok yerinden gerek arama kurtarma için gerek yardımcı ve destek hizmetler için bütün kurumlarımız seferber oldu. Olay olduktan sonra mümkün oldukça kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık. 14 şehidimize daha ulaştık yani 40 şehidimize ulaşmış olduk.  11 yaralımız hastanelerde, 1 madencimizle ilgili belirsizliğimiz var. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor, o belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Allah hem milletimize hem ailelerine hem mesai arkadaşlarına hem de tüm madencilerimize sabır versin baş sağlığı diliyoruz. Allah milletimizi bir daha böyle elim bir olayla karşı karşıya bırakmasın” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldığı bilgisini paylaşarak, “En büyük üzüntümüz bu 40 kardeşimizin Rahmet-i Rahman'a kavuşmasıdır. Arama kurtarma çalışmalarını başta Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun ekipleri yaptı. Şu anda aşağıda ekiplerimiz gerekli kontrolleri , belirsizliğini koruyan bir arkadaşımızı da kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yangının izole edilmesi ve soğutulması ile ilgili çalışmalarımız da bir yandan devam ediyor.  Zorluklara rağmen bu çalışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim için üzüntülü diğer taraf da üç hafta önce Türk-İş Başkanımızla birlikte buradaydık, bu arkadaşlarımızla helalleştik ama arkasını getiremedik, inşallah bir daha böyle acıları Rabbim bize yaşatmaz” diye konuştu.

Daha sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerden Aziz Köse’nin cenaze törenine katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, meydana gelen kazayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirildiğini bildirmişti.