…
…
…
23 Ağustos 2023, Çarşamba Ankara, Türkiye

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesinde Müzakere Süreci Tamamlandı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yürütülen, memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki zam oranına ilişkin 1 Ağustos’ta başlayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde müzakere süreci sona erdi. 

Müzakerelerin ardından, 11 hizmet kolunda Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikalar arasında uzlaşma sağlandı. Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren zam oranında ise uzlaşma sağlanamadı.

Hizmet Kolları ile düzenlenen imza töreninde konuşan Bakan Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını içeren görüşmelerin kısmi uzlaşmayla tamamlandığını ve 11 hizmet kolunda imza attıklarını söyleyerek, kararın tüm kamu görevlilerine, ailelerine ve emeklilerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Hiçbir Kamu Görevlimizi, Çalışanımızı Enflasyona Ezdirmedik”

Bakan Işıkhan, süreci çok iyi geçirdiklerini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hiçbir kamu görevlimizi, çalışanımızı, esnaf, çiftçi, emeklimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik” değerlendirmesinde bulundu.

2024 yılı Ocak ayında tüm kamu görevlilerine yüzde 45’e yakın bir zam uygulanacağını kaydeden Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:

“Bu çok önemli bir rakam. Nerede bir sıkıntı varsa hemen müdahale edip bu sorunun çözümlenmesi noktasında risk ve inisiyatif alan bir lidere sahibiz. Süreci kendisiyle yakinen paylaştığım Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür etmek istiyorum. 7. Dönem Toplu Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum, Allah utandırmasın.”

Konuşmaların ardından hizmet kolları ile imza törenine geçildi, daha sonra fotoğraf çekildi.

Törene, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.