…
…
…
21 Ekim 2022, Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin ve ILC Heyetini Kabul Etti


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) çağrısıyla İstanbul'da bir araya gelerek kurulan International Labour Confederation (ILC) heyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Emek camiasının uluslararası alanda temsilinin öneminin vurgulandığı kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya beşten büyüktür” sloganına değinerek, Birleşmiş Milletler'in mevcut yapısındaki aksamanın Ukrayna savaşı ile bir kez daha görüldüğüne işaret etti. Türkiye'nin geçmişten günümüze kadar mazlum ve emekçilerin hakları için verdiği mücadeleyi tüm dünyanın gördüğünü belirte Erdoğan, Memur-Sen'in ev sahipliğinde kurulan emek örgütünün de ortaya koyduğu düşünce yapısını önemsediklerini ve destek verdiklerini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Uluslararası Emek Örgütü'nün iyi çalışılmış, iyi analiz edilmiş bir örgüt olduğuna vurgu yaparak, bu örgütlenme modelinin dünya sisteminin yaşadığı krize çözüm olabilecek bir örgütlenme modeli olduğunu ve bu modeli desteklediklerini sözlerine ekledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da kurulan konfederasyon ile Avrasya bölgesinde 25 milyon emekçinin temsilinin güçleneceğini kaydederek, Memur-Sen olarak uluslararası bağlamda böylesine büyük çaplı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Emek kavramının önemine vurgu yapılan görüşmede, sendikal alandaki sorunların uluslararası çerçevede de benzer olduğuna dikkat çekilerek, emeğin ve emekçinin korunması adına atılan bu büyük adımın dünya genelinde büyüyerek gelişimini sürdüreceği ifade edildi.

Kabul töreninde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve ILC Genel Sekreterliği'ne seçilen Mehmet Emin Esen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye takdiminde bulundu. Memur-Sen'in çağrısıyla 25 ülkeden 33 konfederasyonun katılımıyla Uluslararası Emek Örgütü (ILC) kuruldu. Kuruluşu deklare etmek için gerçekleştirilen Uluslararası Emek ve Dayanışma Kongresi'ne ise 33 ülkeden 43 konfederasyon ve 4 bölgesel emek örgütü katıldı.