…
…
…
…
…
…
30 Nisan 2021, Cuma Ankara,Türkiye

Bakanımız Bilgin TÜRK-İŞ'i Ziyaret Etti


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak üzere Türk-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bilgin, emeğin çok kutsal bir değer olduğunu ifade etti.

Türk-İş'in emeğin korunması ve demokrasi içinde geliştirilmesi konusunda büyük bir mücadelesi olduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin, "1 Mayıs tarihsel olarak hep önemli bir sivil toplum sembolü olmuştur. 2009'daki kararla 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul edildi. Bu çok önemlidir. Türkiye bütün kazanımlarını demokrasi içerisinde gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bilgin, iş barışı açısından sendikaların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Demokratik süreç içerisinde bu mücadelelerde sosyal hakların korunması, geliştirilmesi açısından çözümden yana bir tavır sergileyeceğim. Çalışma ekonomisi hocası olarak, bunu mesleki olarak da kendi görevim olarak bugüne kadar gördüm, işverenlerimizin de kurumsal yapıları güçlü olan işletmelerimizin de bu anlayışa çağdaş sanayi toplumumun çalışma disiplinine, ilkelerine uygun davrandıklarını biliyoruz. Bunu Türkiye'nin bütün illerine bütün iş yerlerine yaymak amacımız.” dedi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın örgütlü iş yerlerine "mavi bayrak" verilmesi önerisini destekleyen Bilgin, "Örgütlenmenin özgürce gerçekleşeceği iş yerlerinde işverenlerin de işçilerin de niteliklerini ortaya koyması açısından bir çeşit 'mavi bayrak', 'beyaz bayrak' örneklerini verdi. Anlamlı bir şey olur, sembolik bir şey olur." ifadelerini kullandı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise görüşmede genel bir değerlendirme yaptıklarını, 1 Mayıs'la ilgili taleplerini ve işçilerin isteklerini ilettiklerini söyledi.

Bakan Bilgin’in yıllardır alanda çalıştığını vurgulayan Atalay, “Sayın Bakanımız 30 senedir bu işin içinde. Genel müdürlük yaptı, hocalığı, mesleği esas işi bu çalışma ile ilgili. Başlıklarımızı Sayın Bakanımıza ilettik." diye konuştu.