…
25 Şubat 2021, Perşembe İstanbul,Türkiye

Bakan Selçuk, Sancaktepe Belediyesi Toplu Açılış Törenine Katıldı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısıyla tüm bireylerin içinde huzur duyacağı en önemli kuruluşun aile olduğunu belirterek, "Dolayısıyla aile kurumunu desteklemeyi sağlayan bütün hizmetleri çok önemsiyoruz." dedi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kadın Aile Merkezi, Abdurrahmangazi Mahallesi Çocuk Kreşi, İnönü Mahallesi Ömer Seyfettin Kültür ve Bilgi Merkezi, Meclis Mahallesi Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Kültür ve Bilgi Merkezi ile Çocuk Kreşi, düzenlenen törenle açıldı.

Törene katılan Selçuk, kadınların artık karar alma mekanizmalarında daha fazla yer aldığını vurgulayarak, kadın belediye başkanı ve kadın milletvekili sayısının AK Parti döneminde arttığını söyledi.

“Aile Kurumunu Desteklemeyi Sağlayan Bütün Hizmetleri Önemsiyoruz”

Eğitimin başladığı ilk kurumun aile olduğunu belirten Selçuk, "Toplumumuzun en önemli can damarlarımızdan biri ailedir. Kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla yaşlısıyla tüm bireylerin içinde huzur duyacağı en önemli kuruluş ailedir. Dolayısıyla aile kurumunu desteklemeyi sağlayan bütün hizmetleri çok önemsiyoruz. Hem sosyal yardımlarımızı hem sosyal hizmetlerimizi her zaman aileyi önceleyerek çalışmaları yapıyoruz. Belediyelerimizin bu merkezleriyle ailelerimiz daha güçlü olacak. Biz bu anlamda ailenin sorun çözme kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza hep öncelik verdik" diye konuştu.

Okul öncesi eğitimi önemsediklerini söyleyen Selçuk, "Türkiye'de 23 milyon çocuk var. 23 milyon çocuğumuzun geleceği, ülkemizin geleceği. Biz de okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Eğitime hazırlıklı oluyorlar böylece. Rahmetli Doğan Cüceloğlu Hocamız 'Çocukluğunu yaşamış insansın gözleri hep ışıldar.' derdi. Esasındaki buradaki temel amacımız da çocuklarımızın gözlerindeki ışıltısını, gelecekte hep devam ettirmek ve bunu sağlamak. Çünkü çocuklarımızın yüzündeki o ışıltı ve tebessüm her şeye değer" diye konuştu.

Kadın Aile Merkezleri, kreşler ve kültür merkezleriyle ailelerin daha da güçleneceğini kaydeden Selçuk, hizmete giren bu merkezlerle kadın ve çocukların daha donanımlı olacağını aktardı.

Selçuk, "Biz 81 ilimizde, 922 ilçemizde 84 milyon vatandaşımıza ulaşmaya çabalıyoruz. Şu ana kadar 356 tane SHM var ilçelerimizde ve inşallah bu sene bu sayıyı 378’e çıkartacağız. Yine 247 aile destek merkezimiz ve 32 sosyal destek merkezimiz var. Kadınların güçlü olduğu yerlerde ailelerimizde güçlü olacak. Bugün burada aynı zamanda kadın belediye başkanımızın hassasiyetini de görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde Türkiye'nin sağlık konusunda güzel adımlar atmaya devam ettiğinin altını çizen Selçuk, "Genel Sağlık Sigortası sisteminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Sadece Kovid-19 dönemindeki tedavilerimizin miktarı 7 milyarı aştı. Dolayısıyla her etapta Türkiye Cumhuriyeti devletimiz her daim vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek. Bugün de inşallah bu güzel kuruşlarımızı açarak Sancaktepe'mize çok hizmetler kazandıracağız." dedi.

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek hizmete giren binaların toplu açılışı gerçekleştirildi.

Engellilerimiz İçin Haberin Seslendirilmiş Hali