…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2024, Salı

Bakan Işıkhan, Adıyaman’da Temaslarda Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere Adıyaman’a gitti.

Bakan Işıkhan, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Adıyaman Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Osman Varol’dan şehirdeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Işıkhan, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Ardından “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” programında iş insanları ile bir araya gelen Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, “Hiç kuşkusuz, yüz yılın zaferinden aldığımız ilhamı, Türkiye Yüzyılı vizyonuna çeviren bu kararlı yürüyüşümüzde en önemli yol arkadaşlarımız; alın terleriyle topraklarımızı sulayan emekçilerimiz, vatandaşımıza aş ve iş kapısı olan iş insanlarımızdır. Çünkü biz biliyoruz ki; bu mirasa sahip çıkmanın en doğru yolu, çalışarak, üreterek, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Adıyaman’ın has evlatları bu doğru yolun farkında, bilincinde hamdolsun. Hepimizi derinden sarsan o büyük deprem felaketinin üzerinden 1 yıl gibi kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen, Adıyaman çalışmaya üretmeye devam ediyor. Adıyaman yaralarını sarıyor, iyileşiyor, ayağa kalkıyor. Bu süreçte biliyorsunuz felaketin daha ilk saatlerinden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlarımızla bizler de sahadaydık. O günden beri de devlet millet el ele canla başla çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Adıyaman'da, Afet Öncesi 73 Bin Olan Sigortalı Çalışan Sayısı Şu Anda 82 Bine Çıktı” 

Işıkhan, Adıyaman başta olmak üzere deprem illerinin hiçbirinde vatandaşları yalnız bırakmadıklarına, kimsesiz hissettirmediklerine dikkati çekerek, şunları aktardı:

“Gerek kamu kurumlarımız gerekse vatandaşlarımız tek yürek olup, dünyada hiçbir ülkenin ve milletin bu kadar kısa sürede üstesinden gelemeyeceği bir yıkımın üstesinden geldi ve gelmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1 yıl önce sözünü verdiği gibi depremzede vatandaşlarımızı tek tek yuvalarına kavuşturuyoruz. Yıkılan köy evlerimizi, binalarımızı, iş yerlerimizi, işletmelerimizi, atölyelerimizi bir bir ayağa kaldırıp eskisinden daha verimli daha aktif bir şekilde çalışma hayatımıza kazandırmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak deprem bölgesi illerimize özel olarak uyguladığımız programlar sayesinde maddi kayıplarımızın telafisini gerçekleştiriyoruz. Bunun en net göstergelerinden birisi de şehrimizin sigortalı sayısındaki değişimlerdir. Depremden önce Adıyaman’da sigortalı çalışan sayısı 73 bin idi. Deprem sonrasında bu rakam 34 bine düştü. Çok şükür bugün çalışan sayısı bakımından deprem öncesi rakamlarının da üstüne çıktık. Şu an Adıyaman’da sigortalı çalışan sayısı 82 bindir.”

“Deprem Sonrası Adıyaman’da 7 Bin 856 TYP Kontenjanı Tahsis Ettik”

Ayrıca Adıyaman’da deprem sonrası kamu hizmetlerini desteklemek üzere 7 bin 856 Toplum Yararına Program kontenjanı tahsis edildiği bilgisini paylaşan Bakan Işıkhan, “Bu noktada işletmelerimize ve işverenlerimize sağladığımız yardımlar, destekler de önemli bir rol oynamıştır. Bu rakamlar önümüzdeki süreçte, yatırımlarımız arttıkça, çalışma hayatı tüm unsurlarıyla tam anlamıyla düzene girdikçe daha da artacaktır. Bildiğiniz gibi her zaman bir ayağımız Adıyaman’da oldu. Daha önce de sizlerle yine, yaklaşık 7 ay önce bir araya gelmiştik. Sizlerin sorunlarını, ihtiyaçlarını dinlemiştik. Ben de yine tekrar ediyorum, bir kardeşiniz olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak her zaman yanınızda olduğumu ve sizin destekçiniz olacağımı da vurgulamak istiyorum. Adıyaman’ın ekonomisini, çalışma hayatını, ticaretini, üretimini, istihdamını eskisinden çok daha iyi hale getirmek için hep birlikte canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde, tüm kurumlarla koordinasyon içerisinde, milletin desteği ve duası ile çalışmalara aralıksız bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.

“Asrın Felaketini, Asrın Dayanışmasına Döndü” 

Daha sonra Adıyaman Deprem Konutlarının Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ne katılan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, sözlerine depremde vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı yaralananlara ve tedavi görenlere de şifa dileklerini ileterek başladı.

Bakan Işıkhan, büyük felaketlerin ve derin acıların aynı zamanda bir milletin dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun açığa çıktığı önemli dönemler olduğuna değinerek, “Şükürler olsun ki aziz milletimiz deprem sonrası gösterdiği tarihi dayanışmayla ezelden beri var olan birlik ruhunu yeniden canlandırdı. Asrın felaketini, asrın dayanışmasına dönüştürdü. Kriz anlarında milletimizin ortak hedefler doğrultusunda bir araya gelerek gösterdiği dayanışma, ülkemizin gücünü ve kararlılığını, dosta ve düşmana göstermektedir. Bu birlik ve beraberlik ruhu önümüzdeki zorlukları birlikte aşma ve daha güçlü bir gelecek inşa etme yolunda bizlere rehberlik etmektedir” diye konuştu.

“Sadece Adıyaman’da 5 Bin 418 Konutun Kurasını Çekerek Hak Sahiplerine Teslim Ediyoruz”

Yiten canları geri getiremeyeceklerini ancak yıkılan her şeyi eskisinden daha iyi bir şekilde yerine koyabileceklerini söyleyen Işıkhan, şunları kaydetti:

“Gerek kamu kurumlarımız, gerek yerel yönetimlerimiz, gerekse vatandaşlarımız tek yürek olup dünyada hiçbir ülkenin bu kadar kısa süre içerisinde ve kolay kolay atlatamayacağı bir yıkımın üstesinden geldi ve gelmeye de devam ediyor. Biz bir yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde 11 ilimizin tamamında yıkılan evlerimizi, hastanelerimizi yeniden yapmaya ve tamamlamaya başladık. Bugün sadece Adıyaman’da 5 bin 418 konutun 11 ilde de 30 bin 697 konutun kurasını çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bu rakamlar öylesine büyük rakamlar ki, dünyanın birçok ülkesinden daha büyük bir bölgeyi çok kısa süre içinden yeniden ve sıfırdan inşa ediyoruz.”

Bakan Işıkhan, kurası çekilecek konutların hak sahibi vatandaşlara hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını dileyerek, “Bugün çekilecek kura ile inşallah huzurla ve güvenle oturacağınız yeni evlerinize kavuşmuş olacaksınız. İnşallah hep birlikte el ele vererek Adıyaman’ı Türkiye Yüzyılı şehirleri arasında yeri olacak öncü şehirlerimiz arasında getireceğiz inşallah. Adıyaman’ın daha güzel daha huzurlu günlerine de yine hep birlikte şahitlik edeceğiz. Aşk ile çalışan yorulmaz derler. Bizler de yorulmuyoruz, durmuyoruz. Biz, sizlerle birlikte el ele verip ülkemizi ve şehirlerimizi daha ileriye götürmek için de odaklanmış bulunmaktayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin çok değiştiğine dikkati çeken Işıkhan, “Çünkü bizim yönetim anlayışımızda durmak yok, kendini tekrar etmek yok. Bugün uzaya astronot gönderen, kendi uçağını, kendi arabasını yapabilen, tam bağımsız milli kalkınma yolunda her türlü imkana sahip güçlü bir Türkiye ve güçlü bir irade var. Bizler, bugüne kadar milletimizin ihtiyaçlarını, milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkânlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. Önce dinledik, tüm şartlar çerçevesinde koşulları değerlendirdik ve ardından bunları icraata dönüştürdük. Biz 22 yıldır bu azmi ve bu çabayı hiç kaybetmedik hamdolsun. Hep daha iyisi, ilerisi ve daha fazlası var” ifadelerini kullandı.

“Deprem Sonrası Yaptığımız Hamlelerle Adıyaman’ın Üretiminde, İstihdamında, Çalışma Hayatında Çok Olumlu Sonuçlar Aldık”

Bakan Işıkhan, ilgili yöneticiler ve kurumlarla birlikte Adıyamanlıların deprem öncesi düzenine en kısa sürede dönebilmesi ve yaşamının normalleşmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

“Adıyamanlı kardeşlerimizi hiçbir koşul ve ortamda yalnız bırakmadık ve yalnız da bırakmayacağız. Bu süreçte Valiliğimiz, Afet Koordinasyon Merkezimiz ve belediye başkanlarımızla, il başkanımız ve teşkilatımızla da irtibat halinde olmaya devam edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak deprem bölgesine yönelik çok önemli hizmetlerde bulunduk. Yaptığımız hamlelerle Adıyaman’ın üretiminde, istihdamında, çalışma hayatında çok olumlu sonuçlar aldık. Bundan sonra da şehirlerimizin ulaştığı her aşamada ihtiyaç duyduğu yeni uygulamalarla adım adım Adıyaman’ımızın kalkınmasına destek vereceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bugüne kadar sözünü verip de yapamadığımız hiçbir yatırım ve üretim hamlesi olmadı. 22 yıldır olduğu gibi bugün de aynı hassasiyetle, gelecek yüzyıla her alanda vatandaşıyla, halkıyla iç içe olan kronikleşmiş ne kadar sorun varsa bu sorunları tek tek çözebilen bir yönetim anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.”

Türkiye’nin yüzyıllık bir zamanı geride bıraktığını, ikinci yüzyılında da yeni destanlar yazmaya niyetli bir ülke olduğuna işaret eden Işıkhan, “Çünkü bizim derdimiz millet, bizim derdimiz ülkemizi maruz kaldığı tüm zorluklar karşısında refaha ulaştırmaktır. Genel icraatlardaki başarımızın temelini oluşturan unsur hiç kuşkusuz yerelde gösterdiğimiz başarılardır. Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar” şeklinde konuştu.

Kura töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımlarıyla gerçekleşti.

Seçim koordinasyon merkezini de ziyaret eden Bakan Işıkhan, daha sonra Gölbaşı Caddesi'nde esnafı ziyaret etti.

Işıkhan ardından kentteki temasları kapsamında iftar programına katıldı. Burada konuşan Bakan Işıkhan, “Aşkla çalışan yorulmaz derler. Bizler de yorulmuyoruz, durmuyoruz. Biz, sizlerle birlikte el ele verip ülkemizi ve şehirlerimizi daha ileriye götürmeye odaklanmış durumdayız. Biz 1 yıl gibi çok kısa bir süre içerisinde, 11 ilimizin tamamında yıkılan evlerimizi, hastanelerimizi yeniden yapmaya başladık. Bundan sonra da her ay ortalama 20 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dünyanın birçok ülkesinden daha büyük bir bölgeyi yeniden ve sıfırdan inşa ettiklerini kaydeden Işıkhan, "Bu rakamlar öylesine büyük rakamlar ki dünyanın birçok ülkesinden daha büyük bir bölgeyi yeniden ve sıfırdan inşa ediyoruz, ayağa kaldırıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle Türkiye çok değişti. Gerek ekonomisiyle, gerek yerli ve milli kalkınma hamleleriyle, gerek dünyadaki gücüyle gerek insan hak ve hürriyetleri, özgürlükler konusunda daha önce hayal edilemeyen noktalara gelindi" diye konuştu.

Milletin huzuru ve mutluluğunu öncelediklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı vizyonu da bu kapsamda tüm kesimleri yönetimin merkezine alan herkesin devlette kendini hissettiği, devleti benimsediği, aidiyetini artırdığı bir vizyon. Belirli ideolojilere takılıp kalmıyoruz. Milletin huzuru ve mutluluğundan başka kırmızı çizgimiz yok. Türkiye’yi büyütmek ve tarihine yakışır bir şekilde yeniden dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirmekten başka misyonumuz yok. Bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedefleri çok iyi algılamalı ve bu hedeflerin gerçekleşmesi için gece-gündüz demeden çalışmalıyız."