…
02 Temmuz 2021, Cuma Sakarya,Türkiye

Bakan Bilgin, Sakarya'da Toplu Açılış Törenine Katıldı


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye'nin her yerinde çok büyük eserler var. Büyük adımlar atılıyor, Türkiye değişiyor" dedi.

Bakan Bilgin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Her alanda önemli çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Bilgin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin her yerinde çok büyük eserler var. Büyük adımlar atılıyor, Türkiye değişiyor. Sakarya’da da önemli eserler ve yatırımlar bulunuyor" ifadesini kullandı.

Bilgin, 1999 Marmara Depremi'nin meydana geldiği dönemde Devlet Demiryolları Genel Müdürü olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Sizin bildiğiniz demir yolları fabrikası TÜVASAŞ, o zaman yerle bir olmuştu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile buraya geldik ve yıkılmış bu fabrikayı nasıl ayağa kaldırırız diye düşündük. Tabii alternatifler vardı ancak bunların hepsi bu fabrikanın kapatılması yönündeydi. O gün karar verdim ve bu fabrikayı yeniden yapma sorumluluğunu üstlendim. Bir yıl içerisinde fabrikayı yeniden modern bir şekilde ayağa kaldırdık. Bugün aramızda o törene katılanlardan kişiler vardır. Sanıyorum ki Sakarya'da yaşayanların birçoğunun mutlaka bir yakını Demiryollarında çalışmıştır. O gün o fabrikayı yapmak, inşa etmek bize nasip oldu.”