…
…
09 Şubat 2023, Perşembe Ankara,Türkiye

Bakan Bilgin, Deprem Sonrası Yürütülen Çalışmalara İlişkin Açıklamalarda Bulundu


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, baş sağlığı dileyerek, “Kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugünler tabii dayanışma ihtiyacını en fazla hissettiğimiz günler. Türk emekçileri, sendikalarımız, sendikal örgütlerimiz, Türk-İş, DİSK, Hak-İş, işveren sendikaları konfederasyonumuz TİSK şu anda kendiliğinden sahada, deprem bölgesinde her türlü yardımı yapmak için organize olmuşlardır. Hatta arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için AFAD bünyesinde, AFAD ile iletişime geçerek milletin hizmetinde olma günü diyerek işe koyulmuşlardır” ifadelerini kullandı.


“20 Bin Personel Görevlendirdik”
Bu zor süreçte ellerinden geleni yapacak şekilde bir çalışma planladıklarına işaret eden Bilgin, şunları kaydetti: “Bölgedeki ihtiyaçları dikkate alarak, bilhassa arama kurtarma çalışmasının yanında yurttaşlarımızın karşılaştığı acil ihtiyaçları organize etmek için Toplum Yararına Çalışma Programımız kapsamında şu anda 20 bin personel görevlendirdik. AFAD ile işbirliği halinde. Bu sayıyı arttırarak bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek bir şekilde organize ediyoruz. Toplum yararına çalışmanın tam da zamanıdır. Toplum Yararına Çalışma Programının bu süreçte faydalı olacağına inanıyoruz. Ben bu vesile ile tekrar milletimize başsağlığı diliyorum. Saygılar sunuyorum.”