28 Temmuz 2022, Perşembe

ÜRETİM SÜRECİNE KATILIM BURSA PROJESİ BAŞLIYOR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üretim yapan işletmelerin daha verimli ve katma değerli üretim gerçekleştirmelerini ve ihracat odaklı istikrarlı büyümeye katkı sağlayacak nitelikli işgücünün istihdam edilmesini desteklemek amacıyla yeni bir istihdam modelini hayata geçirmiştir.

Üretici işletmelerin nitelikli işgücü ile çalışmasını sağlayacak bu program Bursa ilinde Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü işbirliğinde yürütülecektir.

Açılış toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin tarafından yapılan Üretim Sürecine Katılım Bursa Projesi, Bursa ilinde birçok işyerine nitelikli işgücü sağlarken başta gençler olmak üzere iş arayanlara kayıtlı istihdam imkânı sunmaktadır.

Programın başarılı olmasının sanayiye çeşitli sektörlerde yetişmiş iş gücü sağlayacağının altını çizen Bilgin, “Bu tabii Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartlar açısından fevkalade anlamlıdır. Çünkü Türkiye gelişmekte olan bir ülke, hızlı gelişen bir ülke. Diğer gelişmekte olan ülkelerden ayrıştığı çeşitli boyutlar var. Geçtiğimiz salgın döneminde, pandemi sonrasında bunu açıkça gördük. Dünyanın en hızlı büyüyen, yüzde 11,7 büyüyen bir ülkesi olarak ayrıştık. Büyüme hızımız oldukça yüksek” diye konuştu.

Konuşma sırasında birçok önemli konuya değinen Bakan Bilgin, programın Türkiye çapında hızla yayılmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Programa ilişkin başvuru şartlarına buradan ulaşabilirsiniz.