23 Ağustos 2023, Çarşamba

Genel Müdür Yardımcımız Metehan ÖZCAN Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından Bursa’da gerçekleştirilen hepyerinden.coop platformunun açılış toplantısına katıldı.


Avrupa Birliği finansmanıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen; Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bakanlığımızın işbirliği ile oluşturulan “hepyerinden.coop” e-ticaret platformunun açılış toplantısı Bursa’da yapıldı.

'Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkanlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye`de Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi'' projesi kapsamında hayata geçilen platform ile Geçici Koruma kapsamındaki yabancıların ve Türkiye'deki savunmasız toplulukların sosyo-ekonomik entegrasyonu güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Açılış törenine Genel Müdürlüğümüzü temsilen katılan Genel Müdür Yardımcımız Metehan ÖZCAN açılış konuşmasında, dijitalleşme hayatımızı dönüştürürken buna uyum sağlamanın önemine vurgu yaparak; dijital dönüşümün iş yaşamındaki kaçınılmaz yansıması olarak satış ve pazarlamanın dijitalleşmesinin, özellikle tarım sektöründe istihdamın sürdürülebilir olması açısından önemini anlattı. Uluslararası işgücü alanında tarımı da kapsayacak dijital çözümlere yönelik yeni adımların atılacağını belirtti.

Ziyaret esnasında toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürleri ile METİP, tarım ve hayvancılık muafiyeti ve çalışma yaşamına ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Açılış töreninin ardından yapılan panelde Genel Müdür Yardımcımız Metehan ÖZCAN, tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir işgücü talebinin olduğunu vurguladı.

Panel sonunda katılımcılardan gelen çalışma hayatına ilişkin soruların cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.