21 Eylül 2023, Perşembe
Ankara

Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi Projesi 1. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirilmiştir.


Alman Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen ve Uluslararası Çalışma Örgütü ile Genel Müdürlüğümüzün ortaklığıyla yürütülen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi Projesi’nin 1. Danışma Kurulu toplantısı, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 21 Eylül’de gerçekleştirilmiştir.

Toplantının açılış konuşmasında Genel Müdürümüz Sayın Ali AYBEY; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Bakanlığımız arasındaki işbirliğinin eskiye dayandığına, çalışma hayatındaki standartları belirleyen ILO Sözleşmeleri ve insana yakışır iş kavramının ulusal işgücü piyasamız için önemine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında ILO ile yakın işbirliğimizin sürmesinin kıymetine değinmiştir. Ayrıca Genel Müdürlüğümüzün işgücü göçü yönetiminin hem nitelikli işgücünü çekme hem de Suriyelilerin işgücü piyasasına kayıtlı şekilde dahil olmalarını içerdiğine, bunu sağlarken de yerli işgücümüzün korunmasının ana öncelik edinildiğine vurgu yapmıştır. Genel Müdürümüz Sayın Ali AYBEY ayrıca Şubat ayında yaşadığımız deprem felaketi akabinde projeden deprem bölgesinin acil ihtiyaçları için kullanılmak üzere fon ayrılmasına istinaden Uluslararası Çalışma Örgütü ve Alman Kalkınma Bankası’na teşekkürlerini iletmiştir.

Toplantı, açılış konuşmaları ve proje hakkında bilgilendirme sunumlarının ardından kurum ve kuruluşların temsilcilerinin projeye ilişkin öneri ve katkılarını sunduğu çalıştay kısmıyla tamamlanmıştır.