13 Temmuz 2023, Perşembe
İzmir

Çalışma İzni Muafiyeti Bilgilendirme Toplantısı ilgili kamu kurumları ve paydaşların katılımı ile İzmir ilinde gerçekleştirilmiştir.


IPA II programı kapsamında Genel Müdürlüğümüz, 13.07.2023 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen "Çalışma İzni Muafiyeti Bilgilendirme Toplantısı" adıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Düzenlenen bu etkinlik, işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, uluslararası standartlara uygunluk ve kalitenin artırılması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda, katılımcılar arasında deneyim ve bilgi paylaşımı sağlanarak çalışma izni muafiyeti konusu detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

Toplantıya katılan kurumlar ve kuruluşlar arasında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İzmir Yaşar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir SGK İl Müdürlüğü, TRT İzmir İl Müdürlüğü, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret İl Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ege Üniversitesi, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü - Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Deutsche Schule Izmir, İzmir Arkas Spor Kulübü Derneği, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı III. Bölge Müdürlüğü, İzmir Aiesec, TURSAB İzmir Bölge, İzmir İŞKUR, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü gibi önemli kurum ve kuruluşlar yer almıştır.
Toplantıda, çalışma izni muafiyeti konusunda katılımcılara detaylı bir bilgilendirme sunulmuştur. Konunun önemi, uygulama alanları, süreçler ve gereklilikler gibi konular ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. Katılımcılar, sorularını sorma ve konuyla ilgili görüşlerini paylaşma fırsatı bulmuşlardır. Aynı zamanda, katılımcılar arasında deneyim ve iyi uygulama paylaşımı gerçekleştirilerek ortak çalışma alanları belirlenmiştir.