…
25 Mart 2021, Perşembe Konya

Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik faaliyetlerin 2021 yılı planlama çalışmalarına başlandı


Mevsimlik gezici tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmek, gittikleri yerlerde kamu hizmetlerinden aktif bir şekilde yararlanmalarını temin etmek, "Mevsimlik Tarım İşçileri" konulu 2017/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında uygulanan Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi'nin (METİP) uygulanmasına destek vermek ve mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadele faaliyetlerine hız kazandırmak amacıyla yürütülecek çalışmaların 2021 yılı planlamasına yönelik teknik toplantılara başlandı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri bünyesinde kurulan Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimleri ile birlikte gerçekleştirilecek toplantıların Mart,  Nisan ve Mayıs ayları süresince devam etmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda ilk toplantı, 25 Mart 2021 tarihinde Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Baş başkanlığında Konya’da gerçekleştirildi. Genel Müdürlüğümüz İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim Demircan ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş’in de katılım sağladığı toplantıda Bakanlığımızca yürütülen mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadele çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapıldı. Konya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcilerinin katkılarıyla yerel çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunularak önümüzdeki sürece ilişkin öneriler değerlendirildi.