…
…
…
15 Haziran 2021, Salı Ordu Giresun Trabzon

Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımız Ordu, Giresun ve Trabzon ziyaretleriyle devam etti


Mevsimlik gezici fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik olarak yürütülen faaliyetler kapsamında Karadeniz bölgesinde mevsimlik gezici tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kazandırılması amacıyla 15-17 Haziran tarihlerinde Trabzon, Giresun ve Ordu’da çalışmalar yapıldı. Genel Müdürümüz Nurcan Önder ve Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Baş başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlere Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan ile Genel Müdürlüğümüz, ILO ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katılım sağladı.
İllerde mevsimlik tarım işçisi ailelere yönelik yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantılarda önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetlere ilişkin de görüş alışverişinde bulunularak koordinasyon, işbirliği ve planlama çalışmaları yapıldı. Gerçekleştirilen toplantıların ardından ziyaret edilen il valileri çalışmalar hakkında bilgilendirilerek değerlendirmeleri alındı.
15 Haziran’da Trabzon’da ve 16 Haziran’da Giresun’da yapılan toplantıların ardından Ordu, Düzce, Giresun, Samsun, Trabzon ve Zonguldak Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri ve İl Sağlık Müdürlerinin katılımıyla 17 Haziran’da Ordu’da yapılan toplantıda Karadeniz bölgesi için genel değerlendirmelerde bulunuldu.