…
…
07 Nisan 2021, Çarşamba Nevşehir Kayseri

Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımız Nevşehir ve Kayseri ziyaretleriyle devam etti


Mevsimlik gezici tarım işçileri ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmek ve mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadeleye hız kazandırmak amacıyla 2021 yılında yürütülecek çalışmaların planlamasına yönelik il toplantıları devam ediyor. Genel Müdürlüğümüz tarafından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimleri ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında, son olarak Nevşehir ve Kayseri’de gerçekleştirilen toplantılara, Ordu ve Trabzon ile devam edilecek.

Genel Müdürümüz Sayın Nurcan ÖNDER başkanlığında 5 Nisan’da Nevşehir’de ve 6 Nisan’da Kayseri’de, gerçekleştirilen toplantılara Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Toplantılarda, Bakanlığımızca yürütülen mevsimlik tarımda çocuk işçiliği ile mücadele çalışmalarının yanı sıra 2021 yılı tarım sezonunda Nevşehir ve Kayseri illerine gelecek mevsimlik gezici tarım işçileri ve ailelerine yönelik alınacak tedbirlerin planlaması yapıldı.

Çalışmalar kapsamında Nevşehir Valisi Sayın İnci Sezel Becel makamında ziyaret edilerek mevsimlik gezici tarım işçilerinin barınma ve çalışma koşullarına dair değerlendirmeler yapıldı ve yeni METİP alanlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.