…
18 Eylül 2020, Cuma Ankara

Kamu Personeli Danışma Kurulu “Covid-19 salgını döneminde kamu personel uygulamalarının değerlendirilmesi” gündemiyle toplandı


Kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi ve kamu yönetiminin daha iyi işleyen bir yapı haline getirilmesi amacıyla oluşturulmuş olan Kamu Personeli Danışma Kurulunun 2020 yılı ilk toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi.

Mart ayında gerçekleştirilmesi öngörülen ancak Covid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde ertelenen Kurul toplantısı, “Covid-19 salgını döneminde kamu personel uygulamalarının değerlendirilmesi" gündemiyle gerçekleştirildi. Toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yetkili konfederasyon ve sendika temsilcileri katılım sağladı. Toplantıda, salgın döneminde kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha iyi nasıl sunulabileceği, sunulan hizmetlerde aksama meydana gelmemesi için neler yapılabileceği, salgın döneminde kamu personelinin yaşadığı problemler gibi konularda istişarelerde bulunuldu.

Kamu personelinin sosyal ve mali haklarında iyileştirmeler kaydedildiğini, sendikacılığı güçlendirmeyi ve istişareyi önemsediklerini belirten Sayın Bakanımız, bu yaklaşımla bir sonraki KPDK toplantısının Kasım ayında yapılmasının planlandığını ifade etti.